FeaturedKIBRIS

“Bakanlar görevinin başında”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda İç Tüzüğün 62. maddesi tahtında konuşmalar yapıldı; milletvekilleri çeşitli konuları kürsüye taşıdı. Ardından Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Önerisi’ne ivedilik alındı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ortada bir hükümet olmasa da bakanların görevinin başında olduğunu kaydetti.

Dış politikayla ilgili gelişmeleri yakından takip ederek gerekli inisiyatifi aldıklarını anlatan Özersay, buna AP’nin Maraş’la ilgili kararı hakkında Cumhurbaşkanlığı’nca yapılan resmi açıklamayı örnek verdi; ilgili açıklamanın taslağının Cumhurbaşkanlığı ile istişare halinde Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlandığını söyledi.

Yeni hükümet kurulmasa da İngiliz Yüksek Komiseri ile İngiltere’den gelen yetkililerle BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar ile çeşitli toplantılar yaptığını dile getiren Özersay, istişarelerin devam ettiğini anlattı.

Türkiye’den gelen yetkililerle de fikir egzersizleri yapıldığını, buraya da katkılar yapıldığını kaydeden Özersay, hükümet kurulmasa da çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Özersay “Yeni hükümet kurulmamış olsa da bakanlar olarak bizler görevlerimizi yerine getiriyoruz” dedi.

KAMU İHALE (DEĞİŞİKLİK) YASA ÖNERİSİNİN KOMİTEDE İVEDİLİKLE GÖRÜŞÜLMESİ ONAYLANDI

Daha sonra bir ek sunuşa yer verildi. “UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli’nin Ekonomi Bütçe ve Maliye Komitesi’nde Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesi” önerisi ele alındı.

Pandemi nedeniyle, gerekli sağlık alet ve teçhizatların, ilaç ve kitlerin salgın sürecince Türkiye kamu ve kuruluşlarından ihalesiz olarak alınmasını kapsayan önerinin oylanması öncesi söz alan Sağlık Bakanı Ali Pilli, ihale süreçlerinin uzun sürdüğünü, bu yasanın geçmesinin halk sağlığı için önemli olduğunu kaydetti.

Pilli, bu şekilde alınacak teçhizat, ilaç ve benzerlerinin daha çabuk ve daha ucuz şekilde alınabileceğini söyledi, gerekli görülürse değişikliklerin komitede yapılabileceğini anlattı.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber