FeaturedKIBRIS

Bakan Saner’den, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bakan Saner mesajında; ‘‘Ömürlerinin büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmete adamış yaşlıların; dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli varlıklar’’ olduğunun altını çizdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H .Ersan Saner, mesajında şu ifadeleri kullandı:

” İnsana ve özellikle yaşlılarımıza yönelik şefkat ve dayanışma, karşılıksız sevgi ve saygı ile olmalıdır. Bu bizim onlara olan minnet borcumuzdur. Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Yaşlılarımız, birlik ve beraberliğimizi simgeleyen en kutsal değerlerimizin başında gelmektedir. Her bireyin kendisinin de yaşlanacağını her zaman bilinicinde olması gerekir. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması da mümkün değildir.

Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, ekonomik durumlarını iyileştirmek ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürmeleri hususunda sosyal devlet anlayışı ve toplumsal sorumluluğumuz gereği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, olarak üzerimize düşen görevleri özveriyle yerine getirmek için çalışıyoruz. Bakanlığımız, 2017 yılında planlamış olduğu projeler kapsamında, yaşlılarımıza ikinci baharını yaşayacağı çağdaş bir huzurevi kazandırmak için; Eski Lapta Huzurevi’nin bulunduğu noktaya, yeniden huzurevi inşa etmek amacıyla Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği ile proje yarışması düzenlenmesine yönelik çalışmalarını tamamlama aşamasına gelmiştir.

Yaşlılarımızın yaşam kalitesi arttıracak, tüm ihtiyaçlarına cevap verecek, kendi mimarlarımızın tasarlayacağı çağdaş bir huzurevi projesi için ilerleyen günlerde Bakanlığımız tarafından yarışma duyurusu yapılacaktır.

Hafta boyunca, Sosyal Hizmletler Dairesi tarafından 500’e yakın yaşlımıza farklı bölgelerde çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenecektir. Unutmamalıyız ki; geleceği ancak, yaşamın her alanında önemli hizmetlerde ve görevlerde bulunan yaşlılarımızın bizlere devrettiği birikimlerin üzerine yenilerini ekleyerek yakalayabiliriz. Yaşlılarımızı unutmamak, bakım, barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için verdiğimiz uğraş onları mutlu edeceği gibi bizim de geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacaktır.

Yaşlılarımızı yalnızca bir hafta değil, her zaman hatırlayarak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek bizim öncelikli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, ellerinden öpüyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: BRT

 


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber