FeaturedKIBRIS

Bakan Çavuşoğlu Güzelyurt’ta temaslarda bulundu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, dün Güzelyurt Kalkanlı bölgesinde bulunan Cypfruvex tesislerinde incelemelerde bulundu ve tesisleri gezdi.

Çavuşoğlu, Cypfruvex’teki incelemeleri sırasında paketleme bölümünü gezdi ve ürünlerin yıkama, seçme, mumlama ve paketleme bölümlerindeki çalışanlarla sohbet etti, yaptıkları işler hakkında bilgi aldı.

Narenciye paketleme tesisi Cypfruvex’in ayakta durmasının üreticilerin ürününün değer kazanması anlamına geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Cypruvex piyasa dengeleyici bir unsur ve üreticinin güvencesi olarak her zaman görevinin başında olacaktır” dedi.

Narenciyenin bu yıl talep gördüğünü ve iyi fiyatlardan üretici ile ihracatçıyı memnun ederek pazarlandığını vurgulayan Çavuşoğlu, hedefin kaliteli ürün üreterek pazarlama sorununun aşılması olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, kaliteli ürünle pazarlama sorununun aşılması hedefine giderken üreticilerin kümeleşerek veya kooperatifleşerek üretim maliyetlerini düşürürken ürün kalitelerini artırmaları olduğunu ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, her yılki destekler devam ederken bu yıl ilk defa kümeleşme ve kooperatifleşme yoluna giden üreticilerin ilave desteklerle motive edilerek, maliyetlerin düşürülmesi, ürün kalitesinin artırılması ve Pazar sorununun kaliteli ürünle aşılması fikrine hizmet ettiğini vurguladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım sektörünü dünya standartlarına getirmek için çalıştıklarını ve üreticilere desteklerinin süreceğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu Güzelyurt ziyareti sırasında Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği yetkilileri ile de biraya gelerek, sektörün sorunları ele alındı.

Narenciye üretimi kadar ihracatın da önemli olduğu vurgusu yapılan görüşmede ihracatçılarla tam bir uyum içinde KKTC ürünlerinin pazarlanması konusunda işbirliğinin geliştirilmesi mutabakatına varıldı.

Görüşmede ayrıca Cypfruvex ve İhracatçılar Birliği’nin rekabet içinde değil birbirlerini desteklemek için çalışmaları prensibiyle hareket edilmesi vurgusu da yapıldı.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber