FeaturedKIBRIS

Bakan Besim’e açık mektup!

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Sağlık Bakanı Filiz Besim’e açık mektup gönderdi, sağlıkta yaşanan sıkıntılarla ilgili eleştirilerde bulundu ve taleplerini iletti.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, bugüne kadar ülkeyi yönetenlerin sağlıktaki tüm yasaları yamalı bohçaya döndürdüğünü ileri sürdü ve Sağlık Bakanı’nın bu konuda acilen mahkeme emirleri ve Sağlıktaki yasa çalışmaları hakkında bilgi edinerek gereğini yapmasını talep etti.

Mektupta, kamu hekimlerine ait olan ancak tabelaları indirilerek sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini savunduğu, klinik ve muayenehanelerin de derhal tespit edilerek kapatılması istendi.

Mektupta, Kamu Sağlık Çalışanları’nın ister kamu hastanelerinde ister özel hastane veya kliniklerde özel hasta kabul edemeyeceğine de dikkat çekilerek bu konuda da gerekenin yapılması talep edildi…

Sağlık Bakanı Filiz Besim’in bakan olmadan önce yazdığı bir köşe yazısında birliği ‘miniminicik’ bir sağlık örgütü olarak tanımladığı da belirtilen mektupta, bu bağlamda da yönetim kurulu olarak bakana nezaket ziyaretinde bulunmayacakları ifade edildi.

Mektupta, “hukuk devletinin sağlık bakanı olarak tek beklentimiz yasalara uymanız; uymayanlar ile ilgili de gereğini yapmanızdır” denildi…


Benzer Haberler

Nisan ayı hayat pahalılığı açıklandı!

TAK

Esentepe Polis Karakolu’nun telefon hattı devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Sıla 4’ün “Bir Damla Akdeniz Notalar” kitabının tanıtımı yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Mehmet Alptürk 3. kez ralli ile anıldı

Voice Kıbrıs Haber

Oğuz “Adım atarken dengeleri gözetiyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman mülk satışları için belediye bazında yüzde 10 kota önerdi

Voice Kıbrıs Haber