FeaturedKIBRISTürkiye

‘Bağlarımız hiçbir şahsın hesabının ipoteği altına girmeyecek kadar köklüdür’

 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bağlar hiçbir şahıs ya da grubun özel gündem ya da hesaplarının ipoteği altına girmeyecek kadar köklüdür. Bu köklü bağların geleceği gençlerimize emanettir; bu sebeple gençlerimiz, hem yakın hem uzak tarihin farkında olarak, kültürüne, değerlerine ve kardeşlik iklimine sahip çıkmalıdır” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Dr. Fazıl Küçük Bulvarı Resmî Geçit Töreni’nde konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye ve KKTC arasındaki bağların hiçbir şahıs ya da grubun özel gündem ya da hesaplarının ipoteği altına girmeyecek kadar köklü olduğunu söyledi..
.
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kıbrıs’ta yarım asırdır devam eden müzakere sürecinde tüm samimiyet ve iyi niyetle her türlü gayreti gösterdiklerini ancak Rum tarafının uzlaşmaz tutumu nedeniyle bir sonuca ulaşılamadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bu süreçte Kıbrıs Türkü daima çözüm ve uzlaşı anlayışı içinde hareket etmiş, Rumların bozduğu ortaklığı yeniden tesis edebilmek için çözüm planlarına destek vermiştir.

Türkiye ise başından sonuna kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelecek tasavvuru için uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli mücadeleyi vererek Kıbrıs Türkü’nün yanında olmuştur.

Bölgemizde barışın ve istikrarın teminatı olarak, ahdi yükümlülüklerimiz temelinde Kuzey Kıbrıs için, üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.

Rum propagandasının arkasına sığınarak Kıbrıs Türkü’nü hiçbir yasal ve meşru dayanağı olmayan ambargo ve izolasyonlara mahkûm eden uluslararası toplumun adadaki gerçekleri görmezden gelmesi akıllara durgunluk vermektedir.

Kıbrıs Türkü’nün meşru mücadelesinde, tarihi sorumluluğumuzu yerine getirme yönündeki kararlılığımızı burada bir kez daha yinelemek isterim:

Kıbrıs Türk halkının hak ettiği refah seviyesine ulaşmasının engellenmesine ve Kıbrıs’ta mevcut statükonun sürdürülmesine izin vermeyeceğiz.

Gözlerini adanın gerçeklerine kapatan uluslararası toplumu Kıbrıs Türk Halkı’nın iradesine, tarihine ve geleceğine ilişkin niyetlerine saygı duymaya ve hakkaniyetten yana tavır almaya davet ediyorum.

Bu çağrı eşit hak ve bağımsızlık için zulmün karşısında korkusuzca duran ve bu toprakları bizlere vatan kılan şehit ve mücahitlere minnet borcumuzdur.” dedi.

“Buradan genciyle yaşlısıyla Kıbrıs Türkü kardeşlerime sesleniyorum: Adada gerçekleri yok sayanlara vereceğiniz en güzel cevap, işinize ve kardeşliğimize dört elle sarılmak olacaktır.

Kuzey Kıbrıs, daha çok üreterek daha çok çalışarak; turizm gibi potansiyelinin yüksek
olduğu alanlarda markalaşarak, başarı hikayesini Akdeniz’den dünyaya duyurmalıdır.

Ekonomik alanda sağlanacak atılımlarla inanıyorum ki Kuzey Kıbrıs’ı haksız izolasyonlara mahkûm bırakanların oyunları boşa çıkacaktır.

Önümüzdeki dönemde, Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberliğini perçinleyerek, yerel gündemlerden etkilenmeden kalkınma yolunda daha büyük mesafeler katedeceğine yürekten inanıyorum.

Anavatan ve Garantör Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türkü ile omuz omuza durmaya devam edecektir.

Bu vesileyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasını ve bugünlere ulaşmasını canları pahasına sağlayan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.

Bir kez daha 15 Kasım Cumhuriyet Bayramınızı tebrik eder; refah, mutluluk ve kardeşlik içinde daha nice yıldönümlerini birlikte kutlamayı dilerim.”

(TAK – Voice of the Island)


Benzer Haberler

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK