FeaturedKIBRIS

Baf’ta kalan Türk mallarına ‘keyfi müdahale tartışması’ devam ediyor

Baf’ta kalan Kıbrıs Türk mallarına Baf Belediyesi tarafından yapılan keyfi müdahalelerle ilgili tartışma devam ediyor. Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi’nin dünkü toplantısında Belediye Başkanı Fedonas Fedonos’a “Roma İmparatoru gibi davranıyor” eleştirisi yapıldı.

Politis ve diğer gazeteler Fedonos’un davet edilmediği dünkü toplantıya davetli olarak katılan Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris’in, “Kıbrıs Türk Malları Vasiliği” tarafından otopark yapılmak üzere Baf Belediyesi’ne kiralanan Türk mahallesi Mutallo’daki ihtilaf konusu olan sokağın isminin “Fellahoğlu Sokak” olduğunu söyledi.

Belediyeye kiralama prosedürünün henüz tamamlanmadığını ancak söz konusu alanı “Kıbrıs Türk Malları Vasisi” sıfatıyla Baf Belediyesi’ne kiralamaya karar verdiğinde Kıbrıs Türk Malları Danışma Komitesi üyelerine şahsi mektuplar göndererek, anlaşmanın, etkilenecek binalarda yaşayanların evlerine erişimlerinin engellenmemesi şartı getirildiğini söyledi.

Belediyenin binalara keyfî müdahalesi olup olmadığı hakkında idari soruşturma başlatıldığını ve bu soruşturmanın bir ay içerisinde tamamlanacağını kaydeden Nuris, kendisinin bir buldozerin bir binaya keyfi müdahale edip etmediğini kontrol edemeyeceğini ancak polis böyle bir şeyi kabul ediyor ve durdurmuyorsa bunun araştırılması gereken ciddi bir durum olduğunu belirtti.

Komite Başkanı Skevi Kukuma ise İçişleri Bakanı’nın, keyfi uygulamayı durdurmak yerine idari soruşturmaya gönderme yapmasını eleştirdi ve soruşturma bitene kadar proje tamamlanacağından soruşturmanın hükümsüz kalacağını vurguladı.

DİSİ Milletvekili Kostakis Konstantinu ise “Baf Belediye Başkanı Fedonos’u ‘Roma İmparatoru gibi davranmakla’ suçladı. Konstantinu, bir kadının “kendisine verilen evi Belediye başkanı elinden alacaksa, kendini eviyle birlikte yakma” tehdidinde bulunduğuna işaret etti.

Fedonos ise dünkü toplantıya davet edilmemesinden duyduğu rahatsızlığı bildirerek, hakkındaki itham ve iddialara bir bir yanıt vereceği yeni bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti.

TAK


Benzer Haberler

Ercan- İskele anayolunda trafik kazası: 2 ağır yaralı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (8 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK