FeaturedKültür Sanat

Baf Sanat Müzesi’nde zengin eserler yanında Türk eserleri

Baf-Beyia Hayvanat Bahçesi Halk Sanat Müzesi’nde 1980 yılından bugüne Christos Christoforou’nun derlediği koleksiyonu sergileniyor.

Voice Of The Island-2018

Sergiler arasında, geleneksel buğday, zeytin ve asma bitkileri ile ilişkili tarım araçlarının yanı sıra petrol ve zivania üretimi için ön-endüstriyel tesisler gibi çiftçilerin günlük yaşamının öğeleri yer alıyor.

Christoforou’nun Kıbrıs Haber Ajansı’na yaptığı açıklamasında, Müze’nin hala kunduracı, marangoz, demirci, tunç, kaide, kuyumcu, çömlekçi ve ayakkabı gibi geleneksel zanaat araçlarına ev sahipliği yaptığını belirtti.

Aynı zamanda Müze bakır ve toprak tencere, ahşap mobilya ve yoğurma tekneleri, cam aydınlatma lambaları, gülümdanlık, dokuma giyim, sofra takımları, dekoratif eşyalar ve tütsülük gibi ev eşyalarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Müzede, demircilerin kullandığı orak, çan, terazi, bıçak gibi eşyalar da bulunurken bunların yanında mutfak eşyaları ve diğer bakır mutfak eşyaları bulunuyor.

Kozmik kullanım ve mücevherlerin yanı sıra ahşap oymada kullanılan aletlerin de bulunduğu ifade edildi.

Yerel sanat eserlerinin yanı sıra, Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs’ın diğer komşu bölgelerine ait halk sanat eserleri sergilenirken, ziyaretçilere daha geniş bir alanın geleneksel sanatsal yaratılışının bir imajı sunuluyor.

Bay Christoforou, 19. yüzyıldan kalma kemer tokaları ve kemerlerini, zengin tasarımlar, malzeme ve motif yapım tekniklerine dikkat çekiyor. Aynı zamanda Çanakkale tipi tencere koleksiyonunun zengin olduğunu söyledi.


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK