DÜNYA

Ay ve enerjisinin insanlara etkisi

Voice Of The Island

Kökenleri Latince’ye dayanan, İngilizce Ay anlamına gelen Luna, aynı zamanda deli anlamına gelen Lunatic kelimesinin de kökünü oluşturuyor.

İstatistiklere göre Dolunay’da polis aramaları ve hastalıklar artıyor. Yeni Ay zamanlarında ise durum daha parlak.

Ay’ın okyanuslardaki gel-git olayı üzerinde doğrudan etkisi vardır. İnsan vücudunun çoğu sudan oluşmaktadır ve aynı zamanda tıpkı denizlerde ve okyanuslarda olduğu gibi vücudumuzda tuz da bulunmaktadır. Bu sebeple Ay’ın enerjisinin insanlar üzerinde de etkileri olduğuna inanmak pek güç değil.

Ä°lgili resim

Yeni ay dönemi

Bu evrede Ay ve Güneş aynı alana etki eder. Güneş, Ay’ın göremediğimiz arka tarafını aydınlatacak şekilde konumlanmıştır. Yeni Ay, negatif iyonlar yayar. Bu moleküller dolaşım sistemine girer ve beynimiz tarafından salgılanan mutluluk hormonu Serotonin miktarını artırır. Bildiğiniz gibi Serotonin, depresyonu yenmeye yardımcı olur, uykumuzu düzenler, stresi azaltır ve enerjiyi yükseltir. Tüm bu olumlu etkiler, yeni bir projeye başlamak, planlar yapmak ve işleri düzene koymak için harika bir zemin yaratır. Güneş ve Ay uyum içindeyken, istekler ve ihtiyaçları değerlendirmek daha kolay.

Dolunay dönemleri

Ayın son günleri bizleri Dolunay karşılıyor. Dolunay enerjisi, tüm çabaların karşılığını alacağınız ve çalışmalarınızın meyvelerini yiyebileceğiniz anlarda etki eder. Genellikle dolunay sonuçların verilmesine, bitirilmesi gerekenlerin bitmesine yardımda bulunur. Projeler sonuç verir, bazı dönemler kapanır ve her şey final halini alır. Bu anlamda Dolunay, hayatımızda sadeleşmeye gitmemiz için yeni yollar açar ve kapanmayan meseleleri kapatır. Bu dönemde aynı okyanuslardaki gibi, kendimizi kararsızlıklar yaşarken ya da sebebini bilmediğimiz gerginlikler yaşarken bulabiliriz.

Kanlı Ay tutulması

21 Ocak günü gerçekleşecek olan Kanlı Ay tutulmasının bu yıl meydana gelecek tek tutulma olayı olacağı biliniyor.

Ay tutulması meraklıları yakın zamanların en koyu kırmızı renkte tutulma olayına tanık olmak için hazırlık yapacak.

Görülebilecek ülkeler

Kuzey ve Güney Amerika’nın tamamı ile Batı Avrupa’nın bir kısmı eğer hava açıksa kanlı ay tutulmasının tamamını net şekilde görecek. Avrupa’da İngiltere, Portekiz, İspanya ve Fransa’nın bazı bölgeleri tam tutulmayı görebilecek. Batı Afrika’da ise yalnızca birkaç ülke tam tutulmaya şahit olacak.

 

 


Benzer Haberler

Brezilya’da sel: Yüzlerce kasaba sular altında

AA

Selin vurduğu Kenya’da kolera vakalarında patlama

NTV

UNICEF’ten Gazze’ye acil yakıt sağlanması çağrısı

NTV

ABD’de hortum: Depo çöktü 50 kişi mahsur kaldı

AA

300 kabin memuru hastalanan hava yolu şirketi 90 kadar uçuşunu iptal etti

AA

İsveç’te Eurovision geniş güvelik önlemleri altında başladı

TRT