FeaturedKIBRIS

Avusturya, Güney Kıbrıs’tan gidecek olanlara PCR test zorunluluğu getiriyor

Avusturya, İspanya, Hollanda ve Güney Kıbrıs’tan hava yoluyla ülkeye girecek kişilere yönelik havalimanlarında PCR testi zorunluluğu getiriyor.

Turizm Bakanı Elisabeth Köstinger, Kronen Gazetesine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandıktan sonra iyileşen ya da her iki doz aşısını yaptırmış kişilerin dışında, İspanya, Hollanda ve Güney Kıbrıs’tan hava yoluyla gelenlere yönelik havalimanlarında PCR testi uygulamasının hayata geçirileceğini bildirdi.

Köstinger, söz konusu uygulamanın yalnız hava yoluyla gelenler için olduğunu belirterek, “Kendi turizm sezonumuzun dışarıdan taşınan virüsle zarar görmesini önlemek için elimizden geleni yapmak zorundayız.” ifadesini kullandı.

Düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceğine ilişkin bir açıklamada bulunmayan Köstinger, test yaptıranların karantinaya girmeyeceğini, sonuca göre hareket edileceğini duyurdu.

Öte yandan Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein da havalimanlarında söz konusu turistlik bölgelerden gelenler için ücretsiz PCR testi yapma imkanı sunacaklarını söyledi.

Avusturya’da son 24 saatte 349 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayısı 655 bin 938’e, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1 artışla 10 bin 731’e yükseldi.

(AA


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber