FeaturedKIBRIS

Avustralya Meclisinden Kıbrıs kararı

Avustralya Temsilciler Meclisinin, Avustralya hükümetini, aldığı bir kararla “Türkiye’ye seslenerek, Suriye’deki tek taraflı askeri operasyonlarının sona erdirilmesini istemeye ve Türkiye’nin bu faaliyetleriyle ilgili hesap vermesi için, uluslararası çabaları desteklemeye çağırdığı” ifade edildi.

Kararın, Adelaide bölgesi milletvekillerinden Steve Georganas tarafından sunulduğunu ve Georganas’ın bu kararla ilgili olarak gerçekleştirilen görüşme sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye’yle ilgili iddialarda bulunduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, Georganas’ın “Avustralya Meclisinin bölgede istikrar istediğini söylediğini” iletti.

Georganas “Avustralya Meclisinin barış içerisinde istikrarlı bir dünya arzu ettiğini, aynı zamanda iyi batı müttefikleri olarak desteklemeleri gereken Kürtlerin güvende olduğunun güvenceye alınmasını istediğini” de öne sürdü.

Avustralya meclisinin karar taslağı konusunda Kıbrıs Cumhuriyeti Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in de bilgilendirildiğini kaydeden gazete, Şilluris’in, Avustralya ve Meclisinin uluslararası hukukun uygulanmasına yönelik muhafaza ettiği ilkeli tezlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK