FeaturedKIBRIS

Avrupa’daki en büyük gazino 2021 yılında Kıbrıs’ta

Integrated Casino Resorts Cyprus (ICRC) Ortaklığı tarafından yapılan açıklamada , 2021 yılına kadar Avrupa’daki en büyük gazinoyu oluşturacak olan ve «City of Dreams Mediterranean» adı altında Kıbrıs’ta çalışmaya başlaması beklenen gazinonun Güney Kıbrıs ekonomisine katkısının  yılda 700 milyon ve Gayrı Safi Yurt İçi Hasılanın %4 olmasının beklendiği belirtildi.

Salı günü Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilen özel bir etkinlikte Konsorsiyumun iddialı proje için planlarının tanıtımı sırasında açıklamada bulunun Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades söz konusu projeyi “büyüklüğü ve önemi nedeniyle ülkemizdeki en önemli projelerden biri” olarak nitelendirdi.

Selamlama konuşmasında hükümetin başlıca hedeflerinin özellikle savunmasız grupların korunmasına yönelik yüksek standartlar oluşturulması, turizm ürününün zenginleştirilmesi, mevsimsel istihdamın göğüslenmesi, bağlantılı sanayi alanlarında ek gelir sağlanması, yeni istihdam alanları yaratılması ve Kıbrıs’a yabancı yatırımlar çekmek olduğunu vurgulayan Anastasiades “Hükümetimizin amacı, Avrupa’da dorukta bulunacak ve tüm dünyada en iyileri arasında yer alacak entegre bir gazino türü oluşturmaktır” dedi. 
Melco Şirketi Başkanı ve Ceo’su Lorence Ho, “City of Dreams Mediterranean’nın” Asya dışına taşınan ilk “brand name/marka adı” olduğunu ve bu projenin Melco Şirketinin öncellikleri arasında yer aldığını duyurdu.

Basın açıklamasına göre, Ho açıklamasında gazinonun ülkeyi dünya turizm haritasında doruğa çıkaracağını ve sadece komşu bölgelerden değil tüm Avrupa ve dünyadan turistleri çekeceğini vurguladı.

Güney Kıbrıs Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotrypis ise kendi konuşmasında bu iddialı projenin Kıbrıs için en büyük yatırımı oluşturacağını söyledi.

Akdeniz karakterine sahip «City of Dreams Mediterranean» adlı projenin maliyetinin 550 milyon avro olması, batı Limasol bölgesinde inşa edilmesi ve kapılarını 2021 yılında açması bekleniyor.

Tesiste 136 oyun masası ve 1200 oyun makinesi bulunacak. Beş yıldızlı otelde 500 oda ve lüks villalar, 11 restoran ve kafe, sağlık merkezi, spor alanı, yüzme havuzları (river woods, surf pool), ticaret alanları, açık dinleme salonu ve geniş yeşil alanlar yer alacak. Ortaklığın başlıca hedeflerinden biri de konferans turizmi olması nedeniyle gazino-resort’da ayrıca içinde sergi alanları bulunan 9600 metre karelik bir konferans salonu da bulunacak.
Gazinonun inşaatı tamamlanıncaya kadar Lefkoşa, Larnaka, Baf ve özgür Mağusa bölgesinde yer alacak geçici gazino ve uydu gazinoların Haziran 2018 sonuna kadar çalışmaya başlamalarının beklendiği açıklandı
PwC tarafından yapılan ekonomik araştırmalara göre, gazino inşaat çalışmalarının üç yıl içinde tamamlanması, maliyetinin 695 milyon avro (yılda 230 milyon) ve üç yıllık süre içinde 11 bin 444 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Gazinonun istikrarlı bir şekilde çalışmaya başlamasından yaklaşık iki yıl sonra ekonomik katkısının 425 milyon avro (GSYİH %2,4), turizm akınından elde edilecek gelirin de 276 milyon avroya (%1,5) ulaşılacağı değerlendirmesi yapılıyor.

Şirket, gazinonun çalışmaya başlamasıyla birlikte yılda yaklaşık 300 bin turist çekeceğine inanmaktadır.

Kaynak: CNA



Benzer Haberler

Bostancı geçiş noktasında kaçak et: 1 tutuklu

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen zanlılara 5 gün daha tutukluluk

Voice Kıbrıs Haber

Polisi görünce kaçan uyuşturucu zanlısı bir apartmanın çatı katında tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da 2 küçük kıza cinsel istismar iddiası!

Voice Kıbrıs Haber

10 gram uyuşturucuyla yakalanan zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşını darp edip, tehdit ettiği iddia edilen zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber