ABFeaturedKIBRIS

Avrupa Komisyonu’ndan Çeşitlilik Festivali’ne destek

Avrupa Komisyonu, 16 – 24 Mart Avrupa Irkçılığa Eylem Haftası çerçevesinde yarın Lefkoşa Bedesten’de düzenlenecek Çeşitlilik Festivali’ne destek verdiğini belirtti.

AB Bilgi Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, yarın 15.00 – 17.00 saatleri arası yer alacak festivalde, Kıbrıs Türk kültürü ile Kuzey Kıbrıs’ta bulunan farklı kültürlerin bir araya getirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Etkinlikte, Fransız Kültür Derneği, Alman Kültür Derneği, Akova Kadınlar Derneği, Filistinli Öğrenciler Grubu, Afrikalı Öğrenciler Grubu, Doğu ve Güney Doğu Kültür Derneği, Kıbrıs Halk Dansları Ekibi (TUFAD), OneWorship, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, KUIR Kıbrıs ve Evrensel Hasta Hakları Derneği kültürel yemekler ve bilgiler sunacak, kültürel gruplar müzik ve dans gösterileri sergileyecek.

AB’nin her tür ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğü reddettiği ve kınadığı kaydedilen açıklamada, ceza hukukunun Avrupa Birliği’nde ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğün farklı türleri ile mücadeleye katkı koyduğu ifade edildi.

Etkinliğin, Avrupa’da ırkçılığa karşı çalışmalar yapan sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu “UNITED for Intercultural Action” tarafından koordine edildiği ifade edildi.

(TAK)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber