FeaturedKIBRIS

Avrupa Komisyonu Temsilciliği Başkanı Papadopulos “Kıbrıs’a davranışı nedeniyle AB-Türkiye arasındaki ilişkiler kötüleşti”

Güney Kıbrıs’taki görev süresi dolan ve Brüksel’e dönmeye hazırlanan Avrupa Komisyonu Temsilciliği Başkanı İerotheos Papadopulos, “Kıbrıs AB’de olmasaydı onu kim desteklerdi?” sorusunu yönelttiği Kıbrıslı Rumlara “Türkiye’ye yaptırımlar araçtır, amaç değil” uyarısında bulundu.

Papadopulos Politis’a verdiği söyleşide, “AB’nin, Türkiye’nin davranışları konusunda Güney Kıbrıs’a yeterince destek çıkmadığı” düşüncesine karşı çıkarak “Kıbrıs’a davranışı nedeniyle AB-Türkiye arasındaki ilişkiler kötüleşti” dedi, bu görüşünü destekleyecek unsurlara işaret etti.

AB’nin Türkiye’ye yaptırım uygulayacağı yönündeki beklentilere de değinen Papadopulos, “yaptırımlar araçtır amaç değil” dedi, özetle şunları ekledi:

“Amaç,  sorunların çözülmesi, dostluk ve barışın korunmasıdır. Kıbrıs’ta birileri AB’den sorunların çözümüne yardımcı olmayacak, geçici memnuniyet yaratacak tepkiler bekliyorsa, AB’nin tepkilerinden hayal kırıklığı duyabilir. Diplomasi her zaman anlaşılır değildir ancak sonucu: barışın idamesidir.

Avrupa Konseyi Zirve toplantılarının hem Türkiye hem de Kıbrıs sorunu ile ilgili bütün kararları çok güçlü bir dille Kıbrıs’a destek içerir.  Öteki tarafın AB’yi ‘Helen Kulübü’ ifadesini kullanarak suçladığını, 27’lerin kararlarına itiraz ettiğini ancak günün sonunda meydan okumaların azaldığını, sondaj ve araştırma gemilerinin bahanelerle olsa dahi geri çekildiğini hatırlatırım.”

Voice Kıbrıs Haber/TAK



Benzer Haberler

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber