FeaturedKIBRIS

Avrupa Komisyonu İki Liderin Kayıp Şahıslar Komitesi’ne ziyaretini memnuniyetle karşıladığını açıkladı

Avrupa Komisyonu, Kıbrıslı iki lider Ersin Tatar ile Nikos Hristodulidis’in bugün Lefkoşa’da ara bölgede bulunan Kayıp Şahıslar Komitesi Laboratuvarı’na yaptıkları ortak ziyareti memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Komisyondan yapılan yazılı açıklamada, “Bu sembolik adım, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik bir ilerlemenin beklendiği bir dönemde atılmıştır. Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Mali Yardım Programı, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini kolaylaştırmak için yardım sağlamaya devam etmekte ve bu çabalar kapsamında Avrupa Komisyonu Kayıp Şahıslar Komitesi’ne önemli bir destek vermekten gurur duymaktadır.” denildi.

Avrupa Birliği’nin 2006 yılından bu yana neredeyse 36 milyon Euro’ya erişen finansmanla Kıbrıs’ta barışın inşası ile uzlaşıya ilişkin sahip olduğu güçlü kararlılığı ortaya koyarak Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarına en büyük katkıyı sağladığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“AB finansmanı, her iki toplumdaki kayıp ailelerinin yaralarının sarılmasına yardımcı olmak amacıyla sürecin tüm aşamalarında yer alan Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk bilim insanlarından oluşan iki toplumlu ekiplerin çalışmalarını desteklemektedir. Bu çalışmalar adadaki uzlaşı çabalarının önemli bir boyutunu oluşturmaktadır.

2006 yılından bu yana 741 Kıbrıslı Rum ve 292 Kıbrıslı Türk kayıp şahsa ait kalıntıların kimlik tespiti yapılarak ailelerine iade edilmiştir. Halen 769 Kıbrıslı Rum ve 200 Kıbrıslı Türk kayıptır.”


Benzer Haberler

Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed’in faiz kararına çevrildi

AA

Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

BBC Türkçe

Uzmanından “endokrin bozucu kimyasallar” uyarısı

AA

İnşaat alanında ölü olarak bulunmuştu, polisten yeni açıklama!

Voice Kıbrıs Haber

Güçlüsoy “Yeni bir üniversiteden, yeni bir rapor istemesi kararı olumlu”

TAK

Rum Başsavcı Sayıştay Başkanını mahkemeye verdi

TAK