ABFeaturedKIBRIS

Avrupa Araştırmacılar Gecesi etkinliğinde dikkatler iklim ve çevre konusuna çekilecek

Avrupa Araştırmacılar Gecesi çerçevesinde 27 Eylül 2019, Cuma günü Lefkoşa’da Bandabuliya Sahnesi’nde araştırma ve inovasyonun ekonomik, ekolojik ve toplumsal dönüşümdeki rolü vurgulanacak.

Saat 19:00 ve 21:00 arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte, araştırmacılar iklim ve çevre ile ilgili en son araştırma projelerini paylaşacaklar.

2019 Avrupa Araştırmacılar Gecesi herkese açık olacak ve katılımcıların araştırmacılarla tanışabilmelerini sağlamanın yanı sıra iklim ve çevre ile ilgili çalışmalarını da keşfetme fırsatı sağlayacak. Araştırmacılar, düzenlenecek etkinlikte çeşitli alanlardaki araştırmalarını sunacaklar. Bu alanlar arasında, karbon emisyonlarını azaltmak ve daha temiz enerji üretimini artırmak yoluyla sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, iklim değişikliği ve çevre gazeteciliği, Akdeniz’deki üç patojen bakterinin taşıdığı antimikrobiyal direnç, araştırmanın önemi ve sosyal sorumluluk gibi konular yer alacak.

Etkinlikte araştırmacılar, araştırmanın iklim ve çevrenin korunması ile ilgili faaliyetlerde üstlendiği rolü ve taşıdığı önemi ele alacak ve yaptıkları araştırmalarda elde ettikleri sonuçların sürdürülebilir kalkınmaya etkileri hakkında kamuoyuna bilgi verecekler. Öte yandan, katılımcılar da araştırmacılarla görüşme ve onlara soru sorma fırsatına sahip olacaklar.  2019 Avrupa Araştırmacılar Gecesi, etkinliğin ardından verilecek resepsiyon ile son bulacak. Resepsiyon, katılımcı ve araştırmacılara ağ oluşturma ve birbirleriyle fikirlerini paylaşma fırsatı da sunacak.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber