FeaturedKIBRIS

Atan “Denetim yapılmazsa, bir bavul çantayla markete gidilecek”

Kamusen Başkanı Metin Atan Mayıs TV’de yayınlanan Meltem Sakin sunduğu  “Mayıs Manşet” programında yaptığı açıklamada , gündemin yine hayat pahalılığı , kriminal sorunlar ve  hırsızlıklar üzerine gitmekte olduğunu söyledi. Atan , ülkede ne kadar hayat pahalılığı artırılsa da hayatı ucuzlatmadıktan sonra  bunun bir anlam ifade etmediğine dikkat çekti. Kamusen Başkanı Atan , bazı çalışanların %50 oranında maaş alınınca çok daha rahat yaşam süreceğine inanmakta olduğunu , bunun aksine hayatın ucuzlatılması gerektiğini söyledi.

“BU ÜLKEDE KENDİ ÜRETİMİNİ YAPAN KOOPERATİFİN SÜT FİYATI  PAHALI ,YURTDIŞINDAN GELEN SÜTLERİN DAHA UCUZ “

Atan , ülkede bir kutu sütün 41,5 TL’ye yükseldiğini,  sütün temel gıda ve  çocukların gelişimi açısından öneminin büyük olduğunu, bu ülkede kendi üretimini yapan kooperatifin fiyatının bu olduğunu yurtdışından gelen sütlerin daha ucuz olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Ekmeğe yine  zam geleceğinin söylediğini anımsatan Atan , bu şekilde nereye kadar gidileceğini sorgulayarak bunun sürdürülebilir bir yapı olmadığını söyledi. Önemli olanın denetim yapılması olduğunu söyleyen Atan , “denetim yapılmazsa eğer bir bavul çantayla markete gidileceğini ,ürünleri avuç dolusu parayla satın alacağız” dedi. Atan , pahalılığın önüne geçmek  hükümetin ilk  sorunu olması lazım dedi.

“KURUM VE KURULUŞLARIN FİYAT ARTIRMA YETKİLERİNİN BAŞBAKANLIK ALTINDA TOPLANMASININ UYGULANMASI NOKTASINDA TEREDDÜTLERİMİZ VAR”

Başbakan Ünal Üstel’in geçtiğimiz gün , ülkedeki fiyat dengesini sağlamak için var olan devlet kurum ve kuruluşlarının fiyat artırma yetkilerini Başbakanlık altında topladıkları açıklamasına işaret eden Atan , bu kadar zamandır piyasayı denetleyin çağrılarının dikkate alınmadığını ,bunun geç kalınmış bir açıklama olduğunu söyledi. Kamu-Sen Başkanı Metin Atan , bunun uygulanacağı konusunda tereddütleri olduğunu kaydetti. 

ATAN’DAN  ERHAN ARIKLIYA “SİZİ “BU HALK O KOLTUKLARA KENDİ ÇIKARLARINIZ DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMENİZ İÇİN Mİ GETİRDİ  “

Ülkede her konuda sıkıntılar olduğunu söyleyen Atan ,ülke de partiler arasında bir çatışma olduğunu Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın “Diğer partilere mübah bize günah “sözlerini anımsatarak sizi “bu halk oraya getirdi kendi çıkarlarınız doğrultusunda hareket etmeniz için “ mi diyerek sert tepki gösterdi.

“BU ÜLKEYİ ÇALDIKLARINI , YOLSUZLUKLARINI KENDİ DİLLERİYLE İTİRAF EDİYORLAR”

Atan , Erhan Arıklı’nın net bir şekilde birşeyleri söylemekte olduğunu “onlar geldiğinde yapıyor bana sorun çıkarıyorlar” dediğini bunun doğru bir yaklaşım olmadığını vurguladı. Atan , bu ülkeyi çaldıklarını , yolsuzluklarını  kendi dilleriyle itiraf ediyorlar ve halen daha o koltuklarda oturmaya devam ettiklerini üzüntülerinin bu olduğunu söyledi. Atan,  halkın bunlara laik olmadığını söyledi.

“CTP EYLEMLİLİK NOKTASINDA BİR KIVILCIM BAŞLATTI VE YİNE SÖNDÜ YALNIZ KÜRSÜDE DEĞİL DIŞARDA DA EYLEMLER YAPMALI”

Kamusen Başkanı Metin Atan  , Ana muhalefet CTP’nin bir eylem başlattığını Kamusen’nin de bu eyleme katıldığını ve bu konuda niye katıldıklarına dair  çok eleştiride aldıklarını memleket sorunları olduğu için bu eyleme katıldıklarını söyledi.  Memleket meselelerine ilişkin başka partilerde eylem düzenlerse yine yürürüm diyen Atan , bu konularda parti ayrımı yapmadığını kaydetti. Halk için yapılan yanlışları kabul etmediğini söyleyen Atan , yine olsa yine yaparım dedi. CTP’nin bir kıvılcım başlattığını ve yine söndüğünü söyleyen Atan ,muhalefetin birazda elini masaya vurması gerektiğini yalnız kürsüde değil dışarda da eylemler yapması gerekir dedi.

 

 


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber