FeaturedKIBRIS

Askerin ölümü 13 yıldır karanlıkta!

RMMO’da askerlik yaparken 2005 yılında ölü bulunan Thanasi Nikolau’nun annesi, dün, Güney Kıbrıs  Hukuk Dairesi önünde pankart açarak 13 yıldır oğlunun hangi şartlar altında öldüğünün aydınlatılmamasını protesto etti.

Alihtia’nın “Oğlunun 2005’teki Ölümü Konusunda 13 Yıldır bir Polis Raporu Bekliyor” başlıklı haberinde, anne Adriana Nikolau’nun, oğlunun, söylendiği gibi intihar etmediğine,  cinayete kurban gittiğine inandığı ve olayın aydınlatılmasındaki gecikmeden Güney Kıbrıs Hukuk Dairesi’ni sorumlu tuttuğu belirtildi.

Habere göre, “yıllardır bizimle oynuyorlar. Oğlumun ölümünün derhal aydınlatılmasını istiyorum. 13 yıl geçti ama beni  için dün gibi. Oğlumun ölümünü her gün yaşıyorum”  diyerek isyan eden anne, oğlunun cinayete kurban gittiğini gösteren deliller bulunduğunu söyledi.

Avustralya’dan Güney’e kesin dönüş yapan ve 2005’te RMMO’da 6 aylık silah altına alınan Thanasi Nikolau’nun, 24 saatlik izin sonrasında Limasol’daki “Evmenios Panayotu” kışlasına dönmediği, aynı gün akşamüzeri de bir köprü altında ölü bulunduğu hatırlatılan habere göre,  2005’ten bugüne kadar yapılan soruşturmalarda ilk önce intihar denildi. Ailenin itirazı ve Güney Kıbrıs Bakanlar Kurulu’nun “sonuna kadar araştırılsın” emri üzerine yapılan incelemede cinayet şüphesi nedeniyle polis araştırması istendi.

Habere göre, Güney Kıbrıs Hukuk Dairesi dünkü protesto eyleminin ardından yaptığı açıklamada polisin ilgili incelemesinin tamamlandı,  şu anda rapor hazırlığının son aşamasında bulunduğu ve Hukuk Dairesi’ne gönderileceği belirtildi.

Gazete konuyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yapılmış, devletin etkin araştırma yapma zorunluluğuna dair bireysel başvuru ve Lefkoşa  Kaza Mahkemesi’nde açılmış dava bulunduğunu haberine ekledi.

 


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK