FeaturedKIBRIS

Aşırı sıcaklar nedeniyle dışarıda çalışma yasaklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aşırı sıcaklar nedeniyle dışarıda çalışma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Bakanlık’tan yapılan duyuru şu şekilde:

45 derecenin üstünde seyreden aşırı  sıcaklar  nedeniyle, 31 Ağustos- 5 Eylül tarihleri arasında , Bakanlık tarafından 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma  yasağı uygulanacak.

 Ülkemizde mevsim  normallerinin üstünde görülen  hava sıcaklığı nedeniyle , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği ile    görüş alışverişinde bulunarak, 31 Ağustos- 5 Eylül 2020 tarihlerini kapsayan günlerde;   11.00-16.00 saatleri arasında  dışarıda çalışma yasağı getirilmesini kararlaştırmıştır.

Karara göre;  31 Ağustos  Pazartesi gününden itibaren 5 Eylül  Cumartesi  gününe kadar; dışarda çalışma saatleri :  Sabah 07.00-11.00 ile  öğleden sonra 16.00- 20.00 arası ya da  17.00- 21.00 arası olarak belirlenmiştir.

Çalışanlarımız  ve vatandaşlarımız ,  yasağa aykırı bir durum halinde Bakanlığımıza bağlı Alo 102 İhbar Hattı’na  ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sosyal medya hesaplarına  ihbarda bulunabilecektir.

Gelen ihbarlar Bakanlığımız tarafından değerlendirilerek , yasağa uymayan işverenlere ilgili  yasal  mevzuat kapsamında yaptırım uygulanacaktır.”

Voice of the Island/ÇSGB


Benzer Haberler

“Amaç asgari ücreti haziran ayına sarkıtmaksa bunu asla kabul etmeyeceğiz”

TAK

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK