FeaturedKIBRIS

“Aşırı sıcaklar nedeniyle çalışma saatlerinde acilen düzenleme yapılmalı”

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, aşırı sıcaklar nedeniyle açık havada çalışan emekçilerin çalışma saatleri konusunda acilen bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti ve Çalışma Bakanlığına vekalet eden Fikri Ataoğlu’na çağrı yaptı.

Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi:

“Aşırı sıcaklar nedeniyle açık havada ve özellikle inşaatlarda çalışan emekçilerin çalışma saatleri konusunda acilen bir düzenleme yapılmasına ihtiyaç vardır. Belirli saatler arasında bu insanların çalıştırılMAMASI gerekir. Geçmişte bu türden kararlar alınmış ve uygulanmıştı. İş Yasasının 36. Maddesi de buna cevaz vermektedir.
Evet Çalışma Bakanı istifa etti ama ona Turizm Bakanı vekalet ediyor. Bu nedenle Turizm Bakanı sayın Ataoğlu’na buradan çağrıda bulunuyorum, lütfen bu insanların sağlığını ve can güvenliğini düşünerek gereken adımı atsınlar.
İş Yasası Madde 36:
Bakanlık, tüm işyerlerine veya saptanacak işyerlerine veya belirlenecek bölgelere uygulanmak üzere, 15 Mayıs – 30 Eylül tarihleri arasındaki yaz dönemi süresince ve 12.00-16.00 saatleri arasında belirlenecek bir süre için işyerlerinin kapalı bulundurulmasını, Resmi Gazete’de yayımlanacak bir kararla saptayabilir.”
Voice Kıbrıs Haber

Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK