CoronavirüsFeatured

Aşılama 18 yaşa indi

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, ülke genelinde toplam  221.174 aşı yapıldığını, 1. Doz Uygulanan Kişi Sayısının 129.011, 2. Doz Uygulanan Kişi Sayısının 92.163 olduğunu, Sağlık Merkezlerinde aşılama yaşının 18 yaşa indiğini açıkladı.

Toplumun bağışıklığını arttırmak için halkımıza aşı çağrısında bulunan Üstel, tüm merkezlerimizde 5 Temmuz 2021 Pazartesi gününden itibaren 18 yaşını dolduran herkesin aşılanmaya başlanacağını, aşı olmak için https://asi.saglik.gov.ct.tr/ adresinden kayıt yapılması gerektiğini söyledi.

Bakan Üstel, Sağlık Bakanlığı’nın anlaşmalı olduğu özel laboratuvarlarda Covid-19 antijen testlerinin ücretsiz olarak yapıldığını, Hızlı antijen test sonuçlarının belgelerinin ise http://covid-19.gov.ct.tr adresten barkod numarası, kimlik veya pasaport bilgilerini girerek öğrenilebileceğini ve rapor dokümanının pdf olarak alınabildiğini de hatırlattı.

Aşılamanın hızla tamamlanması amacıyla tüm merkezlerimizde 5 Temmuz 2021 Pazartesi gününden itibaren 18 yaşını dolduran herkesin aşılanmaya başlanacağını, AstraZeneca aşılarının 2. Dozları 1. Doz dan 1 ay sonra yapılacaktır diyen Üstel, ülkemizde aşı seferberliği başlatıldığını, Temmuz ayı sonuna kadar % 70 oranında aşılamanın tamamlanacağını belirtti.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Arıklı: “Bu kurultay YDP’nin gerçekten yeniden doğuşu olacaktır”

TAK

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber