Ekonomi

Asbank’ın Girne Şubesi düzenlenen törenle hizmete açıldı

Ülke Bankacılık ve finans sektöründe 35 yıllık bir geçmişi olan Asbank’ın Girne Şubesi’nin, Girne Çevreyolu Neopark İş merkezinde faaliyet gösterecek  yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, iktisadi olarak bir ülkedeki gelişmenin en önemli  kurumlarının bankalar olduğunu söyledi.

Yerel Bankaların, ayakları yere basan, geleceği  daha iyi planlayacak şekilde şubeleşerek büyümesinin ve toplumun geleceğinde her noktaya  destek verecek duruma gelmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Amcaoğlu, devleti yönetenlerin finansman sektörünün ülkenin motoru  olduğunu unutmaması gerektiğini dile getirdi ve yeni binanın hayırlı olmasını diledi.

Asbank Yönetim Kurulu Başkanı Taştan Altuner de bankaların toplum içinde önemi bir  finansal aracılık görevi ifa ettiğini belirterek, bunun güvene dayalı  şekilde yapılmasının, ülkede istihdam, refahın  artmasına ve ülke gelişimine katkı  sağladığını kaydetti.

Bankaların  en büyük sermayesinin güven olduğunu belirten Altuner, doğru çalışarak, finansal kaynakları verimli kullanarak, teknolojik ürünleri  arttırarak, şubeleri modernize ederek ülke kalkınmasına  katkı koymaya çalıştıklarını aktardı.

Asbank Genel Müdürü Çağatay Karip de, Covid-19 nedeniyle, dünya genelinde büyük sıkıntılar ve acılar yaşandığına işaret ederek eski normale dönülmesinin 2-3 yıl daha alabileceğini belirtti.

Karip, müşteri memnuniyetini sağlamak ve ülke refahını arttırmak için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Asbank Girne Şube Müdürü Damla Dalcı da 1988’den itibaren hizmet veren Girne şubesinin yeni binasında, kişiye özel  alternatif ürünler sunmak için özel bankacılık hizmetinin başlatıldığını  belirttti.

Konuşmaların ardından Girne şubesi yeni binası hizmete açıldı.

(BRT)


Benzer Haberler

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Bitcoin’de tarım dışı istihdam yükselişi

NTV

Altın fiyatları hareketlendi!

NTV

Piyasaların merakla beklediği veri açıklandı

AA

Türkiye’de nisan ayı enflasyonu belli oldu

AA