CoronavirüsFeatured

Aşardağ “Yeni maske kullanımı önerisi çok önemli”

Doktor Erden Aşardağ, COVİD-19 bulaşmasının engellenmesinde önemli bir etken olan doğru maske kullanımı konusunda yapılan son güncel çalışmalar ve bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı.
Aşardağ’ın paylaşımı şu şekilde:
“YENİ MASKE KULLANIM ÖNERİSİ ÇOK ÖNEMLİ
Nihayet COVİD 19 bulaşmasının engellenmesinde önemli bir etken olan doğru maske kullanımı konusunda yapılan son güncel çalışmalar ve bilgiler yayınlandı.
Amerika CDC (Amerika hastalıkları önleme ve korunma kuruluşu ) tarafından yapılan araştırmada
KARŞI KARŞIYA GELEN İKİ İNSAN TARAFINDAN DOĞRU VE YÜZE OTURACAK ŞEKİLDE TAKILAN ÇİFT MASKE’ NİN KİŞİLERİ %96 ORANINDA HASTALIK BULAŞMASINDAN KORUYABİLECEĞİ BİLDİRİLDİ.
Kullanılan çift maskenin, sağlık kurumları tarafından onaylı ve koruyuculuğu yönünden güvenirliği ve üretim özellikleri doğru olan CERRAHİ (MEDİKAL) maskenin üzerine usulüne uygun kumaş kullanarak yapılan ev tipi maske olabileceği veya yine ayni özellikte ikinci cerrahi(medikal) maske olabileceği öneriliyor.
Mesafe ve hijyen kurallarına ve özellikle kapalı havalandırılması yapılmayan yerlerde mecbur kalmadıkça bulunmama kuralına uyulduğu takdirde bulaşmanın %96 oranında önlenebileceği öngörülüyor.
Bu tarihe kadar tüm izin almış ve uygulanmasına başlanan aşıların koruyuculuğu %50-94 arasında değişmektedir.Aşıların sürü bağışıklığı oluşturmasına kadar geçecek süre uzun olacağı ön görülmektedir. O zaman ,doğru takıldığı zaman aşılardan dahi daha etkili olabilecek çift maskeyi kullanmanızı öneriyoruz.
% 96 KORUYUCULUK AZ DEĞİL.”
Voice of the Island

Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber