FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

‘Artık yorulduk’

Hatice KERLO

“Barış Kararı”, oluşumu  öncüsü Nikos Mesaritis, 16 ay önce başlayan oluşumun  kuruluş amacının,  iki bölgeli, iki toplumlu federasyon çerçevesinde Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin düşünce, fikir ve tartışmaları paylaşmak olduğunu söyledi. Mesaritis, bu amaç için özellikle sivil toplumu hedef aldıklarını belirtti.

Mesaritis, uzun bir zaman üyelerin kendi arasında yürüttükleri görüşmelerin ardından, Barış Kararı’nı oluşturmaya karar verdiklerini anlatarak, inisiyatifin sadece Kıbrıslı Rumlara değil, Kıbrıslı Türklere de hitap ettiğini kaydetti.

“Grubumuzun hedeflerinden biri de, aynı grubun Kıbrıs Türk toplumunda da kurulmasıdır” diyen Mesaritis, hep birlikte Kıbrıs sorununun iki bölgeli, iki toplumlu federasyon çerçevesinde çözümü için düşünceleri, fikirleri ve argümanları paylaşmak istediklerini  ifade etti.

“Sevgi, barış ve birlikte olduğumuzun ve birlikte olabileceğimizin mesajını göndermek istiyoruz”

“Sevgi, barış ve biz Kıbrıslı Rumların  birlikte olduğumuzun mesajını göndermek istiyoruz” diyen Mesaritis, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Zaten, ortada olan bir durum var. Biz birlikte olamazsak, nasıl Kıbrıslı Türklerle birlikte olabiliriz mesajını gönderebiliriz.

“Barış Kararı” grubu, taraf olan bir grup değildir. Bu inisiyatifle ilgilenen herkes, ait olduğu ya da olmadığı taraflardaki konumunu ve politikalarını korur, çünkü ne siyasi bir harekettir ne de bir partiye aittir.

“Barış Kararı”, farklı politik alanlardan gelen insanlar, aynı zamanda genel olarak akademisyenler ve sivil toplumlardan oluşan bir inisiyatiftir.”

“Bir mücadelede birlik olunması gerekir”

Mesaritis, bir mücadelede birlik olunması gerektiğine işaret ederek, “Tabii ki hepimizin ayrı bireyler olarak, Kıbrıslı Türklerle ayrı ayrı çok iyi ilişkilerimiz vardır ama bu yeterli değildir. Hepimiz, hep birlikte Kıbrıslı Türklerle konuşarak, ulaşması gereken yere, gerekli mesajı göndermeliyiz” dedi.

Mesaritis, 16 ay boyunca kendi aralarında  çalıştıklarını söyleyerek, bu çalışmalarını artık toplumlara da iletmeye başladıklarını belirtti.  Mesaritis, bir sonraki adımın  Kıbrıs Türk toplumunu temsil eden kişilikleri tanımak ve “Barış Kararı” olarak kuzeyde de yer alarak görüşmelerde bulunmak olduğunu ifade etti.

“Artık yorulduğumuzun mesajını hep birlikte liderlere göndermeliyiz”

“Artık yorulduğumuzun mesajını hep birlikte liderlere göndermeliyiz. Bu sorunun artık çözülmesini istediğimizi ve bunun yarın değil, şimdi çözülmesini istediğimizin mesajını göndermeliyiz” diyen Mesaritis, en kısa sürede Kıbrıslı Türklerle irtibata geçerek, birlikte hareket edeceklerini kaydetti.

Mesaritis, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sorunu çözmenizi istiyoruz. Konuşmadığımız zaman suçlu olduğumuzu düşünüyorum. Fırsatların geçmesine izin verdik. Bu grubun, Kıbrıslı Türk yurttaşlarımızla birleşmediği sürece, yarım olduğunu düşünüyoruz”.

Voice of the Island 2019


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber