FeaturedKIBRIS

Besim “Uyuşturucu tespitlerine başlanması için cihaz bile alınmadı”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ulusal Sürücü Belgelerinin/Sürüş Ehliyetlerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimi Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına Dair Anlaşmaya İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesini yaptı.

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesinin Tasarıya ilişkin Raporu komite başkanı Yasemi Öztürk’ün komite raporunu okumasının ardından CTP Milletvekili Filiz Besim tasarı üzerine bir konuşma yaptı.

Trafiğin bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getiren Besim, bu yıl 39 kişinin hayatını kaybettiği trafikle ilgili yapılan yasaların uygulanmadığını söyledi. Besim, trafikte giden canlarda ailelerin canının yandığını fakat yol güvenliği ve yasalarla ilgili hiçbir hareket yapılmadığını kaydetti.

Uyuşturucu tespitlerine başlanması için bir cihazın bile alınmadığını dile getiren Besim, cezaların artırılmaması ve trafikte caydırıcı önlemler alınmaması halinde üzülmeye devam edileceğini kaydetti.

Yasalarla ilgili tüzüklerin yapılmadığını söyleyen Besim, öncelikle bu konuların çözülmesi gerektiğini belirtti.

-Arıklı

Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Erhan Arıklı da söz alarak, ülkedeki trafik kazalarının artık altından kalkamayacak bir boyuta eriştiğini söyledi.

Trafik kazalarının sadece ülkenin değil, dünyanın bir sorunu olduğunu kaydeden Arıklı, yolların kötü olmasından da kaynaklanan kazalar olduğunu belirtti. Arıklı, 2 akademisyen tarafından hazırlanan bir makaleden alıntılar yaptı.

Arıklı, yolların hızlı şekilde yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını ancak şoför ve insanların da ciddi hatalar yaptığını belirtti.

Erhan Arıklı, cihaz ve alt yapı yatırımlarının bir bütçe meselesi olduğuna işaret ederek, yasanın geçmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ulusal Sürücü Belgelerinin/Sürüş Ehliyetlerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimi Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına Dair Anlaşmaya İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi.

-Diğer yasalar

Genel kurul daha sonra sırasıyla Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve Avukatlar (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin ikinci görüşmesini yaptı ve madde madde görüştü. İvedilik kararı olmadığı için yasa tasarısı ile yasa önerisinin üçüncü görüşmesi bir sonraki birleşimde yapılacak.

Kurul, Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Yapılan Perakande Mal ve Hizmet Alımlarına İade Yapılması (Değişiklik) Yasa Tasarısı,

Sivil Havacılık Güvenlik Yasa Tasarı ve Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik No:3) Yasa Önerisi’nin tamamının oylandığı üçüncü görüşmelerini yaptı ve hepsini oy birliğiyle kabul etti.

Genel Kurul güncel konuşmalarla devam etti.


Benzer Haberler

KSTU “117 farklı şikâyete ilişkin 3 binin üzerinde doküman ve kanıt polise teslim edildi”

Voice Kıbrıs Haber

ABD’nin eski Kıbrıs Büyükelçisi Judith Garber hayata veda etti

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu?

AA

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

AA

Sahte pasaport zanlıları cezaevine gönderildi

Voice Kıbrıs Haber

Holguin, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesi sonrası basına konuştu: “Artık sorumluluk liderlerde”

TAK