FeaturedKIBRIS

Arıklı “Trafikte hem puan hem de para cezalarına çok ciddi artışlar gelecek”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı Meclis’te yaptığı konuşmada, Bakanlar Kuruluna trafik cezalarıyla ilgili yasa önerileri götüreceklerini açıklayan Arıklı, hem puan hem para cezalarında çok ciddi artışlar geleceğini söyledi.

Kanda 150 miligram, nefeste 100 miligram alkol tespit edildiğinde ehliyete el konulacağını, sürücünün mahkemeye sevk edileceğini ifade eden Arıklı, yasal düzenlemelere muhalefetin ciddi katkılarını beklediklerini kaydetti.

Trafiğin kanayan yara olduğunu kabul eden Bakan Arıklı, sihirbaz olmadıklarını, ellerindeki bütçeyle bir şeyler yapmaya çalıştıklarını söyledi. Trafik radar cezalarıyla ilgili ihaleyi açtıramadıklarını kaydeden Arıklı, geçmişte kamera cezalarını polisin tahsil etmesi yönünde bir formülün geliştirildiğini ve teknik olarak üzerinde çalışıldığını söyledi.

ASELSAN’ın 160 tane radar kamera kurmak için geldiğini ifade eden Arıklı, radarların büyük bir kısmının çalıştığını, serviste sıkıntı olduğunu, 110 kameranın, 105 tanesinin çalıştığı bilgisini verdi.


Benzer Haberler

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya’ya gitmek üzere ülkeden ayrıldı

TAK

CTP ile KTÖS heyetleri eğitimdeki sorunları görüştü

TAK