FeaturedKIBRIS

Basın-Sen: Arif Hoca’yı unutmak mümkün değildir

Arif Hoca

Basın-Sen Yönetim Kurulu, Arif Hasan Tahsin’in ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, mücadelesini örnek almaya devam edeceklerini belirtti. Açıklama şöyle:

Kıbrıslıların sesi olan, her daim Kıbrıslılığı öne çıkaran, toplumuna karşı yapılan her saldırıda ayağa kalkıp haddini aşanlara gereken cevabı veren ve yazdığı yazılarla birçoğumuza ışık tutan Arif Hasan Tahsin’i ölümünün yıldönümü olan bugün saygı ve özlemle anıyoruz.

İçerisinde bulunduğumuz dönümde eksikliğini her gün biraz daha fazla hissettiğimiz Arif Hoca, gerek sendikacılık yaşantısında gerekse de gazetecilik yıllarında bu topluma çok şeyler katmıştır. Hayatı boyunca örnek alınacak bir duruş ortaya koymanın yanı sıra, cesur yüreği ve çekinmeden oynattığı kalemi ile birçoğumuza rehberlik etmiştir. Özellikle “Aynı yolu yürüyenler farklı yerlere varamazlar” söylemi biz mücadele örgütlerine yol göstermiştir.

Mücadele dolu yaşantısı ile bu toplumun bağımsızlık mücadelesine ve Kıbrıs’taki çözüm çalışmalarına büyük katkıları olan Arif Hoca’yı unutmak mümkün değildir. Nefes aldığımız sürece onun eserlerini ve fikirlerini yaşatmaya, mücadelesini ise örnek almaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla;

Basın-Sen Yönetim Kurulu (a)

Başkan

Ali Kişmir


Benzer Haberler

Gazeteci Sefa Karahasan tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (6 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin altında!

Voice Kıbrıs Haber

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber