FeaturedKIBRIS

Arıcılık’ta kayıt sistemi

Hayvancılık Dairesi, Arıcılık Kayıt Sistemi’ne (BIRS) girişlerin Nisan ayı sonuna kadar tamamlanacağını ve bu yıl ödenmesi planlanan Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin yeni kayıt sistemi üzerinden yapılacağını duyurdu.

Tüm arıcıların kayıt işlemlerini Nisan ayı sonuna kadar tamamlaması gerektiği açıklandı.

Müracaatlar, tüm arıcıların ve arı kolonilerinin kayıtlarının yenilenmesi ve yeni arıcıların kayıt altına alınması ayrıca tüm
arılı kovanların numaralandırılması için kabul ediliyor.

Öte yandan Arıcılık Kayıt Sistemi (BIRS) bu Çarşamba günü tanıtılacak. Tanıtım 5 Nisan Çarşamba günü saat 11.00’de Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Konferans Salonu’nda yapılacak.

Hayvancılık Dairesi’nden verilen bilgiye göre, tanıtıma Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da katılacak ve konuşma yapacak.

Arıcılık Kayıt Sistemi (BIRS) tanıtım programı saat 11.00’de açılış konuşmalarıyla başlayacak, kokteylle tamamlanacak.

Hayvancılık Dairesi ve Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği ortaklığında yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje kapsamında tüm arılı kovanlara arıcılar tarafından Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği’nden temin edilecek özel plakalar takılacak.

Son müracaat tarihi 28 Nisan olup detaylı bilgi ve müracaatlar mesai saatleri içerisinde Hayvancılık Dairesi Müdürlüğü ile Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Gazimağusa, İskele Kaza Hayvancılık Daireleri ile Cuma günleri Yeni Erenköy Bölge Hayvancılık Dairesine yapılabilecek.

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son iki haftaya kaldı

NTV

İsrail hapishanelerinde Anneler Günü: “Kadınlar işkence görüyor”

NTV

Yedikonuk’a 70 metrelik beton bariyer yapımı tamamlandı

TAK

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

Şiddetli yağışlar Gazimağusa’da etkili oldu

TAK

Offroad şampiyonası Altındağlı anı yarışı ile başladı

Voice Kıbrıs Haber