FeaturedKIBRIS

Arıcılara eğitim düzenleniyor

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi tarafından arıcılara yönelik eğitim düzenleniyor.

Arıcıların eğitime katılmaları büyük önem taşımaktadır. Arıcıların, akıllı cep telefonları veya bilgisayar aracılığı ile kendi bilgilerini yenilemeleri ve arılı kovanları hakkında tuttukları çeşitli kayıtları sisteme yüklemeleri mümkün hale getirildi.

Arıcıların ve arılı kovanların kayıt altına alınması amacı ile Hayvancılık Dairesi Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği ile ortaklaşa yürütülen proje çalışması sonucunda “Arıcılık Kayıt Sistemi (BİRS)” kurulmuştur. Bu proje ile tüm arılı kovanlara takılan çipli plakalar sayesinde, arılı kovanlar sisteme kayıt edildi.

Projenin ikinci etabı olan kayıtların online olarak arıcılar tarafından yapılabilmesi konusundaki çalışmalar tamamlanmıştır. Arıcılara kayıtlarının güncellenmesi ve sisteme girişle ilgili 21 Eylül 2018 tarihinde saat 14:00’te Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Konferans Salonu’nda eğitim semineri düzenlenecek.

Bu sistem, arıcıların büyük kolaylık sağlayacak ve daha sonraki yıllarda sistemin faydalarını göreceklerdir. Yeni sistemle, gıda güveliği konusunda en önemli konulardan biri olan izlenebilirliğin sağlanması da amaçlanmaktadır.

Ayrıca, bu yılki Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri sistem üzerinden yapılacak. Dolasıyla arıcıların mağdur olmamaları için eğitime katılmalarının şart olduğu belirtildi.

(Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı)


Benzer Haberler

Türkiye’de katliam gibi kaza!

NTV

“Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere ortak komite kurulacak”

TAK

Şahali “Ucuzlama hane halkında hayat bulmadı”

TAK

Arıklı “Yıllardır süregelen sorunları bir çırpıda çözmem mümkün değil”

TAK

Tecavüz zanlılarına 21 yıl hapis!

Voice Kıbrıs Haber

Baybars “Arıklı iki buçuk yılını kurultay kavgalarıyla geçirdi”

TAK