FeaturedKIBRIS

Araç Taşıyıcıları örgütlendi

Araç taşıyıcıları ve çekicileri mesleğini icra edenler güçlü bir katılımla Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) toplantı salonunda gerçekleştirdikleri Kıbrıs Türk Araç Taşıyıcıları Derneği 1. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Mustafa Karadayı’yı getirdiler.

Genel Kurul’da divanın oluşturulmasının ardından KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ve K. T. Araç Taşıyıcıları Derneği Başkanı Mustafa Karadayı birer konuşma yaptı. KTEZO Başkanı Mahmut Kanber yaptığı konuşmada, her mesleğin kendine has sorunları olduğunu, ancak bakıldığında tüm esnaf gruplarının sorunlarının da ortak olduğunu belirtti. Kanber, mesleki grupların hem kendi sektörel sorunları, hem de esnaf ve zanaatkarın ortak sorunları ile ilgili olarak mücadele etmesi ve duyarlılık göstermesi gerekliliğine vurgu yaptı.

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da yaptığı konuşmada tek tek herkesin sorumluluk alması, sorunları çözmek için de emek ve çaba ortaya koyması gerektiğini ifade ederek, tüm bunların yapılmadan, başkalarının sırtına yükleyerek ileriye gidilemeyeceğini önemle belirtti. Tulga, sorunları en iyi bilecek kişilerin yine mesleğin içinden gelen esnaf ve zanaatkarların olduğunu, dolayısıyla sorumluluk alarak yol alınabileceğine vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk Araç Taşıyıcıları Derneği Başkanlığı’na seçilen Mustafa Karadayı ise derneğin kurulmasıyla araç taşıyıcılığı ve çekiciliği yapan kişilerin daha örgütlü hareket ederek, mesleki sorunların çözümünde Oda ile birlikte ellerinin daha güçlü olacağına vurgu yaptı.  Karadayı, gerek mesleki sorunlarının çözümü yönünde, gerekse de hizmet kalitesinin standartlar çerçevesinde artırılması için birlik olarak çalışmaları ileriye taşıyacaklarını kaydetti.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Mustafa Karadayı getirilirken, Yönetim Kurulu Üyeliğine, Ali Tayfun, Dursun Karabatak, Serkan Özkıranlar, Halil İbrahim Çoktan, Yusuf Tayfur getirildi.

Onur Kurulu Başkanlığı’na Murat Sakar seçilirken, kurul üyeliğine Alkan Camkıran ve Hüseyin Güzel, yedek üyeliğe ise Birkan Deveci getirildi. Birliğin Denetleme Kurulu Başkanı Ertuğ Kutay, üyeleri ise Bahri Göksu ve Osman Ağdaçolarak belirlendi.

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber