FeaturedKIBRIS

“Ara seçim yapılacaksa, seçimler Ocak 2023’e kadar ertelenebilir”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kanal T’de canlı yayınlanan Serhat İncirli ile Günaydın Kıbrıs adlı programa katılarak, gündemdeki gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DP Genel Başkanı ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, genel seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunarak,  ara seçimlerin haziran ayında yapılması halinde, genel seçimlerin normal tarihi olan Ocak 2023 tarihine kadar uzatılabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması ile birlikte boşalan milletvekilliği için yapılacak ara seçimlerin haziran ayında yapılmaması durumunda ise, ekimde öngörülen seçim tarihinin, eylül ayına çekilmesinin, hazırlanacak olan bütçenin yeni hükümet tarafından hazırlanması açısından daha sağlıklı olacağını düşündüklerini belirten Ataoğlu, “2022 bütçesini, seçimler sonrasında oluşacak yeni hükümetin yapması için eylül ayında bir erken seçim daha sağlıklı olacaktır” dedi.

DP Genel Başkanı ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanan 2021 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü ile ilgili olarak da, “Hükümet kurulması aşamasında, protokol çalışmaları yapılıyordu. Protokolde öngörülen seçim tarihi ekim ayı olması dolayısıyla, protokolde yer alan takvimlendirme de buna göre yapılmıştır” diyen Ataoğlu, protokollerde yer alan konuların, belirlenen takvimler içerisinde tamamlanabilecek olanlarının belirlenerek, çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan protokol içerisinde, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nı ilgilendiren konulara yönelik bazı taleplerinin olduğunu belirten Ataoğlu, protokollere, hayata geçebilecek konuların girmesi gerektiğini, yapılamayacaklar ile ilgili olarak da gerekçelerinin ortaya konması gerektiğini belirtti.

TAK


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA