FeaturedTürkiye

Antalya’yı sel vurdu

Antalya’da sel meydana geldi. Meteoroloji’nin şiddetli yağış uyarılarının ardından kentte kuvvetli yağış hayatı felç etti.

Şiddetli yağış nedeniyle araçlar sular altında kaldı. Sürücüler alt geçitte mahsur kaldı. Yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle 5 ilçede okullar 1 gün tatil edildi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Antalya’da dün akşamdan itibaren kuvvetli yağış etkili oldu. Öte yandan kuvvetli yağışla birlikte etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi. Kuvvetli yağış nedeniyle sel ve su baskınları yaşanırken valilikten açıklama geldi. Buna göre, Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

DEV DALGALAR OLUŞTU

Saatteki hızı 45 kilometreyi bulan rüzgar şiddetini arttırırken Konyaaltı Sahili’nde bulunan palmiye ağaçları da rüzgarın etkisiyle sallandı. Sahilin Varyant kısmında bulunan bazı ağaçlar ise devrildi. Şimşeklerin çakmasıyla aydınlanan sahilde rüzgarın da etkisiyle dev dalgalar oluştu.

VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Merkez ilçelerinde okulların bir gün tatil edildiği kentte saat 04.00 sıralarında fırtınanın yerini kuvvetli yağış aldı. Kent genelinde etkisi giderek arttıran yağmur nedeniyle birçok noktada su baskınları meydana geldi. Park halindeki araçlar yollarda sürüklenirken, birçok evi de su bastı.

Alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, çok sayıda aracın mahsur kalması sonucu alt geçitler araç trafiğine kapatıldı. Su basan evleri ve araçlarında mahsur kalanları kurtarmak için itfaiye ekipleri müdahalede bulunuyor.

UÇAKLAR ANTALYA’YA İNEMEDİ

Diğer yandan Antalya Havalimanı’nda olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşlar durduruldu. Süper Lig’te Samsunspor ile karşılaşan Antalyaspor’u taşıyan uçak Antalya Havalimanı’na inemediği için Gazipaşa Havalimanı’na iniş yaptı. Antalyaspor kafilesi, karayoluyla Antalya’ya döndü.


Benzer Haberler

“CUT” 8 Mayıs Çarşamba akşamı Şampiyon Melekler yararına sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

En fazla yağış Lefkoşa’da kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden 3 önemli ihale imzası

Voice Kıbrıs Haber

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV