FeaturedKIBRIS

Ankara-Atina, güvenlik-garantiler görüşmeleri belirleyecek…

Kıbrıs sorununda bahardan önce gelişme beklenmediği ve bundan sonraki gelişmelerin Ankara ve Atina arasında, güvenlik ve garantiler konusunda yapılacak keşif temaslarından çıkacak sonuca bağlı olacağı öne sürüldü.

Fileleftheros haberi “Anahtar Keşif Temasları… Gelişmeleri, Ankara-Atina Güvenlik-Garantiler Görüşmeleri Belirleyecek… Kıbrıs Sorununda Bahardan Önce Gelişme Beklenmiyor” başlığıyla manşete çekti.

Habere göre, Ankara ve Atina arasında yapılacak keşif temaslarında, Kıbrıs sorununda Türkiye’nin niyeti ve Güvenlik başlığında anlaşmaya hazır olup olmadığının ortaya çıkması bekleniyor.

Türkiye’nin bu başlıkta anlaşmaya hazır olması halinde Kıbrıs sorununda gelişme olacağı ve yeni bir dinamik doğacağını iddia eden kaynaklar, aksi halde “Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının beklenmemesi gerektiği” görüşünde.

Uluslararası unsurun, özellikle de BM’nin, Mart ayına kadar özlü bir gelişme beklemediği belirtilen haberde hareket hazırlamak için Güney Kıbrıs yönetimi yeni başkanının seçilmesini ve Kuzey Kıbrıs’taki genel seçimlerinin tamamlanmasını bekleyeceği,  yine de, Türkiye’den işaret gelmezse harekete geçmekte acele etmeyeceği kaydedildi.

Güney Kıbrıs başkanlık seçimlerinden çıkacak sonucu ve yeni başkanın meseleye yaklaşımının ne olacağının beklediğinden “Güvenlik-Garantiler” başlığının görüşüleceği tarih henüz netleşmedi ancak ilk keşif temaslarının en iyi ihtimalle Mart ayı içerisinde olması bekleniyor. İtiraz olmazsa iki ülke arasında Güvenlik-Garantilerle ilgili diyalog yapılacak, aksi halde yeni bir planlama yapılması gerekecek.



Benzer Haberler

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK

Atan “Hayat Pahalılığı rakamları gerçeği yansıtmıyor”

TAK