KIBRISVOI Özel Haber

Anılarla dolu köy otobüsleri…Ve Nostalgia Bus

Cemal Dermuş – Voice of the Island 2017

Bir yolculuğa başlarız doğumumuzdan itibaren. Hatta daha ana rahmine düştüğümüz andan itibaren. Yolculuğumuz hep anılarla doludur gerek hatırladıklarımız gerekse hatırlamadıklarımızla. Doğar ve büyümeye çalışırız bu yolculukta. Her durakta biraz bir önceki yolculuğumuzdaki anılarımızı düşünür, ya hüzünleniriz ya da yüzümüzde bir tebessüm oluşur o anda. işte o andır ki tüm film senaryo yazarlarının bile yazamadığı yaşamdaki yolculuğumuzun filmi geçer gözlerimizin önünden.

Acı tatlı anılarla dolu sahnelerin yer aldığı yaşam filmimiz. Bugünkü yolculuk durağımda anımsadıklarım arasında gerçek otobüs yolculuklarım vardır. İlk otobüs yolculuğumu nereden nereye ve kimin şöförlüğünde yapmıştım? Otobüste kimler vardı? Neler konuşuluyordu? Kim ne için o yolculuğa çıkmıştı? Bir yakının düğününe mi gidiliyordu? Bir hafta sonu pikniğine mi? Film izlemek için bir sinemaya mı? Hafta sonu sonrası tekrardan köyden kasabaya, şehere okula mı gidiliyordu?

Herkesin hayatında bir otobüs yolculuğu vardır ve bu yolculukların anıları da. Tıpkı hayat yolculuğumuzda olduğu gibi.  Benim ilk otobüs yolculuğum kasabadaki ilkokullar arası atletizim yarışlarına gitmek içindi. Her ne kadar da yedek bir sporcu olsam da bu yolculuğa çıkmaya hak kazanmıştım. Bir köy otobüsüydü.

Günümüzde yollarda çok ender görebileceğimiz tahta kasa otobüsler artık antika olmuşlarsa da, hayatımızda, anılarımızda tazeliğini koruyan 1950’lere 60’lara hatta 70’lere kadar yollarda sıkça rastladığımız köy otobüsleri. Bazı yerlerde atıl, anılarla dopdolu gördüğümüz köy otobüsleri!

Anılara, kültürüne,geleneklerine ve değerlerine bağlı iki genç, Nezih ve İrem çifti.

Kıbrıs halk dansları ve Kıbrıs kültürü, Kıbrıs aşığı iki genç onlar. Nezih’in dedesinin böyle bir otobüsü varmış. Ne yazık ki 1960’lı yıllarda yaşananlardan dolayı otobüsünü yitirmiş ve bir daha o otobüsün direksiyonuna geçememiş. Sadece anılarında yaşatmış o otobüsü. Bir de Nezih gibi torunlarına anlatmış. Otobüs ile ilgili anıları dedesinden defalarca dinleyen Nezih, İrem’e olan sevdasına ek, böyle bir otobüs alma sevdasına da tutulmuş ve nişanlısı İrem ile de paylaşmış bu sevdasını.

Çalışıp kazandıklarını biriktirip bir köy otobüsü satın almışlar. Arkadaşları ile gezmeye bu otobüsle gitmeye başlayıp, çıktıkları her yolculukta gördükleri ilgi ve takdir onları mutlu edince, hobi olarak başlayan bu serüven bir iş kurma hayaline dönüşmüş.

Cemal Dermuş – Voice of the Island 2017

Böylece 3 otobüs daha satın alır Nezih ve İrem. Hayallerini gerçekleştirip Nostalgia Bus olarak işlerini kurarlar.

Nostalgia Bus’a ulaşmak için tıklayın



Benzer Haberler

Cypfruvex, yurt dışından makine kiralıyor

TAK

Üstel ve Yılmaz Ankara’da Mali İşbirliği Protokolü’nü ele aldı

TAK

Cinayete teşebbüs eden zanlı mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

Uluçay “Su akışının normal haline gelmesi pazartesi gününü bulabilir”

TAK

Hellimle ilgili problemler “halı altına süpürülüyor”

TAK

1 kilodan fazla uyuşturucu ele geçirildi!

Voice Kıbrıs Haber