FeaturedKIBRIS

Anestezi Uzmanları “düşük akım” kullanarak çevreyi korumayı hedefliyor

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası (KTTO) ve Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) iş birliği ile 27 Ocak 2024 Cumartesi günü Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Konferans Salonu’nda ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ameliyathanesi’nde “Uygulamalı Düşük Akım Anestezi Kursu” gerçekleştirildi.

Açlış konuşmalarını Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Uzm. Dr. Ömer Taşargöl ve Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Erdem yaptı. Uzm. Dr. Ömer Taşargöl konuşmasında: “Kıbrıs Türk Tabipleri Odası olarak ana misyonumuz olan eğitim faaliyetleri doğrultusunda ülkemizdeki sağlık çalışanlarımızın sürekli eğitimlerinin devam etmesi için her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.” Kurs koordinatörü Prof. Dr. Ali Fuat Erdem kurs hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Ali Fuat Erdem konuşmasında:” Bu uygulama ile ameliyathanede kullanılan anestezik gaz tüketiminin önemli ölçüde azalacağı, hastaların ve ameliyathane çalışanlarının da daha az anestezik ajana maruz kalacakları belirtti. Ayrıca Avrupa’da ve dünyada önerilen bu uygulamayla hastalarımızın ihtiyacı olanı veriyoruz ama atmosfere atılması gereken miktarı azaltmış oluyoruz ve böylece de küresel ısınmaya anestezik ajanların katkısını minimalize edildiğine değindi.”

Kursa eğitimci olarak; Prof. Dr. Ali Fuat Erdem başkanlığında, Prof. Dr. Kazım Karaaslan, Prof. Dr. Hilal Ayoğlu, Doç. Dr. Evrim Kucur Tülübaş, Doç. Dr. Feride Karacaer, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ugün ve Soner Arifoğlu katıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hastaneleri anesteziyoloji ve reanimasyon bölümünden birçok sağlık çalışanı kursa katılım gösterdi.

 


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber