FeaturedKIBRIS

Anastasiadis’ten sert açıklama: “Yasa dışı bir hükümetle asla temasa geçmem”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis görüşmelerin sadece Mustafa Akıncı ile olacağını ifade etti ve “Asla yasa dışı bir hükümetle temasa geçmeyeceğim veya konuşmayacağım” dedi.

Anastasiadis, ANT1’ya verdiği röportajda, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Elizabeth Spehar ve Kıbrıs’taki ortaklarının geçiş noktaları konusundaki tutumlarından dolayı rahatsız olduğunu belirtti.

Nikos Anastasiadis, Dışişleri Bakanı’na UNFICYP ‘nin son  müdahalesini kınamak için Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne mektup yazması talimatını verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in ANT1’ya açıklamasında, Mustafa Akıncı ile 8 Haziran’dan itibaren 1525 Kıbrıslı Türk işçinin, kronik hastaların, Kıbrıslı Türk öğrencilerin ve Karpaz’da yaşayan Kıbrıslı Rumlar’ın güneye geçişine izin verilmesine karar  verildiğini ifade etti.

Anastasiadis,  100 kadar Kıbrıslı Türk’ün Yeşilırmak geçiş noktasından kısa sürede Lefkoşa’ya işe gidebilmelerinin dikkate alınmasını da talep etmişti.

Anastasiadis, “Ankara’nın siyasi oyunları ve emirleri, Akıncı ile kararlaştırılanları önlemeyi ve kimin karar verdiğine başka bir form vermeyi amaçlıyor gibi görünüyor” dedi.

İki tarafın, iki liderin kabul edilebilir ve izin verilebilir seviyesinde birlikte çalıştığını vurgulayan Anastasiadis,  Birleşmiş Milletler’in açıklamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Anastasiadis konuşmasını şunları da kaydetti:

“Meşru hükümetin yasadışı bir oluşumla temas edeceği izlenimine sahiplerse, yanılıyorlar. Ve bugün Bayan Spehar’a bir mektup gönderdim. Bu tarafsızlık eksikliği devam edemez. Asla yasa dışı bir hükümetle temasa geçmeyeceğim veya konuşmayacağım. Hükümet geçişi yasaklamadı, ancak etkili kontrol yapılamayan bazı yerlerde kısıtlama yapıldı.” dedi

Sıfır vaka üzerinde kuşkular

Kıbrıs Türk tarafındaki korona virüs vakaları hakkında sorulan soruya ise Anastasiadis, “Akıncı’nın işgalci rejim tarafından hazırlanan 2.5 sayfalık raporu yorumundan daha fazlasını eklemek istemiyorum.

İki toplumlu Sağlık Komitesinin geldiği temaslarda istenen bilgi verilmedi. Sıfır vaka açıklıyorlar ama önlemler devam ediyor. Sıfır vaka olması ve böyle katı önlemlerin devam etmesi küresel bir olgudur”

Ancak söylediğim gibi hükümetin kararı gerekli önlemleri alarak geçiş kapılarını yeniden açmaktır” dedi.

Voice of the Island

 

 


Benzer Haberler

Ürün fiyatları tarladan market rafına gelene kadar 3 kat artıyor

TAK

Uluslararası Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

TAK

Askeri bölgeyi ihlal edip güneyden uyuşturucu aldı!

Voice Kıbrıs Haber

Piyasaların merakla beklediği veri açıklandı

AA

Çöplük alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle geniş alana yayıldı!

Voice Kıbrıs Haber

AB’den Lübnan’a yönelik 1 milyar euroluk destek paketi

TAK