FeaturedKIBRIS

Anastasiadis’ten doğal gazla ilgili açık ve net mesaj

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, Kıbrıslı Türklere, Kıbrıs’ın doğal zenginliklerinin tüm yasal Kıbrıs vatandaşlarına ait olduğunu belirterek “hiç kimse, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm yasal vatandaşlarına ait olan doğal zenginlikleri gasp etmeye çalışmıyor” mesajını verdi.

Anastasiades, “ Türkiye dâhil komşu ülkelerle işbirliğinde bulunma konusunda ön yargılı” olmadığını da vurguladı.

Salı akşamı Lefkoşa’da düzenlenen Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası’nın 91. Yıllık Genel Kuruluna hitaben bir konuşma yapan Nikos Anastasiades, Kıbrıs hükümetinin en önemli önceliklerine değindi.

Anastasiades, önceliğin enerji programının uygulanması olduğunu belirterek bu bağlamda, doğal gaz için altyapı kurulması, doğal gazdan gelecek gelir için bir yönetim çerçevesinin kabulü ve Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesindeki doğal gaz rezervlerini Doğu Akdeniz bölgesindeki diğer doğal gaz rezervleri ile birleştirerek bölge ve AB ülkeleri için bir doğal gaz yolu oluşturulması olduğunu söyledi.

Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin Kıbrıs’ın MEB’indeki 10. Parselde ExxonMobil şirketi tarafından yapılan sondaj çalışmalarının sonuçlarını beklediğini de söyleyen Nikos Anastasiades, Kurula katılan Kıbrıs Türk ticaret Odaları temsilcilerine hitaben de hiç kimsenin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm yasal vatandaşlarına ait olan doğal zenginlikleri gasp etmeye çalışmadığını belirterek açık ve net bir mesaj verdi.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Türkiye dahil bölgedeki tüm komşu ülkelerle işbirliğinde bulunması konusunda ön yargılı olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Anastasiades, doğal zenginliğin rekabete veya krize neden olmaması gerektiğine işaret ederek, bunun yerine olumlu bir etkiye sahip olması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs sorunu hakkında da konuşan Nikos Anastasiades, şahsen tüm Kıbrıslıların yararına olacak Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasına taahhüdünü ifade ederek, Türk tarafının da olumlu bir tutum takip etmesini beklediğini söyledi.

Kaynak:KHA


Benzer Haberler

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber