FeaturedKIBRIS

Anastasiadis’ten Akıncı’nın iddialarına yanıt

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, Türk tarafı Kıbrıs sorununa çözüm isterse görüşlerini yazılı sunması veya taleplerini tekrarlaması gerektiğini, böylelikle herkesin bunun uygulanabilir ve iş görür bir devlete götürecek bir çözüm olup olmayacağını anlayabileceğini söyledi.

Cuma akşamı Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıs’ta iki devletli bir çözümü görüşmesini talep ettiği iddialarını yanıtlayan Anastasiades, ‘Akıncı’nın hafızasının kendini yanılttığını’ belirtti.

Cumhurbaşkanı, müzakerelerde ortaya konulan konularla ilgili Türk tarafı adına yapılan, Kıbrıs Rum toplumunda ‘bölünmeyi işleyen’ açıklamalarla Türk tarafının ‘Kıbrıs’ın tümünü kontrol etmeye’ çalıştığını, bunun olmayacağını vurguladı.

Akıncı’nın bazı noktalara açıklık getirmek için gayrı resmi bir toplantı yapılması davetiyle ilgili olarak da Nikos Anastasiades, kendisinin ‘her zaman hazır’ olduğunu ifade etti; ancak daha önce Akıncı’nın görüşmelerinin bir diyaloğun başlangıcı olarak algılanmasını istemediğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı şöyle konuştu:

“İletişim maskaralığını bir tarafa bırakmalıdırlar ve eğer gerçekten istiyorsalar, görüşlerini yazılı olarak belirtmeli veya taleplerini tekrarlamalıdırlar.”

“Ondan sonra herkes bunun uygulanabilir ve iş görür bir devlete götürecek bir çözüm olup olmayacağına karar verir.”

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesindeki hidrokarbon araştırmalarıyla ilgili tehditleri konusunda da Cumhurbaşkanı Anastasiades, bunlar üzerinde yorum yapmak istemediğini kaydetti; “Biz devletin belirlediği enerji planı politikasını takip ediyoruz ve herhangi bir meydan okumaya girmiyoruz” şeklinde konuştu.

(KHA)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA