FeaturedKIBRIS

‘Anastasiadis’in tutarsızlığıyla ilgili söyleyecek çok sözüm var!’

Kiprianu

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in tutarsız davranışlarıyla ilgili söyleyecek çok sözünün bulunduğunu; ancak bunları Kıbrıs Türk tarafının kullanmaması için dile getirmediğini söyledi.

Kathimerini gazetesine söyleşi veren Kiprianu, Anastasiadis’in Kıbrıs sorununda birbirine tezat görüşler sunduğunu ve “Kıbrıs’ın çıkarlarını savunmadığını” ifade etti.

Kiprianu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye’den iki devletli çözüm için baskı gördüğü iddiasında bulunurken, Akıncı’nın ezelden beri federal çözüm yanlısı olduğunu ve Guterres çerçevesi zemininde müzakerelerin yeniden başlaması için yaptığı çağrının, Türkiye’yi oldu-bittiye getirmek için yapılmış bir çağrı olduğunu öne sürdü.

Kiprianu “Peki bizim tepkimiz neydi? İki devletli çözüm değil, federal çözüm istediğimizi söylediğimize göre, Akıncı’nın bu çağrısını desteklememiz ve olayların gelişmesini sağlamamız gerekirdi” dedi.

Habere göre Kiprianu, Güney Kıbrıs’ın , BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in söylediği şeyleri kullanmak yerine, kinayeli şekilde “Akıncı ile Türkiye’nin komplosunu keşfettiğini” söyledi.


Benzer Haberler

Cumhuriyet Meclisi ve Barolar Birliği futbol takımları dostluk maçı yaptı

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ-SEN Genel Kurulu’nda yetkili kurullar belirlendi

TAK

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali LBO Nefesli Dörtlüsü ve Perküsyon konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplandı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Afrika’da inşaat çöktü… Ölenlerin sayısı yükseliyor

NTV

Hollanda’da polis, üniversitelerdeki Filistin’e destek gösterilerine müdahale ediyor

Voice Kıbrıs Haber