FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

‘Anastasiadis siyasi eşitliği şeytanlaştırmaya son versin’

AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu açıklamalarda bulunarak Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Anastasiadis’in Guterres çerçevesiyle çatışan konular açmaya son vermesi gerektiğini belirtti.

Stefanos Stefanu yaptığı açıklamada son dönemde Sn. Anastasiadis’in çözüm çerçevesiyle ilgili niyeti hakkında gerek Yurttaşlar İttifakı Başkan Yardımcısının söylediklerine, gerek çeşitli gazetelerin yazarlarının yazdıklarına, gerekse Hükümet Sözcüsü’nün RİK’te yayınlanan açıklamalarına, şimdi de bu konuda Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafınca söylenenlerin eklendiğini kaydetti.

Stefanu, Anastasiadis’in çözüm çerçevesiyle ilgili niyeti hakkında gündeme gelen soru işaretlerine yanıt vermek istiyorsa çıkıp açıkça iki bölgeli iki toplumlu federasyondan başka hiçbir şeyi görüşmeyeceğini söylemesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin somut çözüm çerçevesinden uzaklaşma planlarına karşı koymak için, üzerinde anlaşmaya varılan görüş birlikleri korunarak müzakerelerin kesintiye uğradığı yerden Guterres Çerçevesi ve çözümün uygulanmasına ilişkin gayri resmi çerçeve temelinde yeniden başlaması konusunda Anastasiadis’in net bir biçimde tutumunu ortaya koyması, siyasi eşitlik gibi üzerinde yıllardır anlaşmaya varılmış olan konuları şeytanlaştırmaya ve Guterres çerçevesiyle çatışan konular açmaya son vermesi gerektiğini belirtti.


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK