FeaturedKIBRISUncategorised

Anastasiadis RMMO Komutanlığı’nı ziyaret etti

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, dün, Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutanlığı’nı ziyaret ederek reorganizasyon hakkında ilk ağızdan bilgi aldığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, dün, RMMO Komutanlığı’nı ziyaret etmesi ve RMMO’nun reorganizasyonu ve çağdaşlaşma süreci konusunda bilgi alması haberine geniş bir şekilde yer verdiler.

Habere göre Anastasiadis, Rum Savunma Bakanı ile RMMO liderliğinin de yer aldığı ziyaret sırasında, RMMO’nun çağdaşlaştırılması planının sürecini ilk ağızdan tespit etmek amacıyla burada bulunduğunu dile getirdi.

RMMO’nun çağdaşlaştırılması ve reorganizasyonunun, geniş bölgedeki etkin güvenlik ve istikrar kapısı olarak Kıbrıs’ın rolünün sürekli yükseltilmesine ilişkin stratejik hedefi güçlendirdiğini ve buna katkı koyduğunu belirten Anastasiadis, bunun, bir yandan oynamaları mümkün olan rolü ayrıca RMMO’nun caydırıcı gücünü de güçlendireceğini ifade etti.

Anastasiadis açıklamasında ayrıca RMMO’nun çağdaşlaştırılmasının Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin bir başka seçenek için tercih olarak yorumlanmasının mümkün olmadığını ve yorumlanmaması gerektiğini, çağdaşlaşma içerisinde, müzakerelerde kendilerine güç veren caydırıcı bir güç elde etmeyi ayrıca ya Avrupa’daki ortaklarlarıyla ya da bölgedeki komşularıyla birlikte, kendilerinin güvenilir bir muhatap kılınmasını arzuladıklarını belirtti.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber