FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

‘Anastasiadis, Guterres çerçevesinin değerlendirilmesi için çalışıyor’

Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou,  Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlaması amacıyla görev tanımının belirlenmesi konusunda Guterres çerçevesinin değerlendirilmesi için çaba harcadığını ifade ederek, güvenlik konuları dahil söz konusu çerçevede BM Genel Sekreteri’nin altı parametresinin dahil edildiğini söyledi.

Crans-Montana konferansında 30 Haziran ve 4 Temmuz 2017 tarihli tutanakların BM Genel Sekreteri’nin Özel Görevlisi Jane Holl Lute tarafından bulunup bulunmadığı ile ilgili bir soruya, Prodromou, Anastasiadis’in konu üzerinde açıklanması gerekenleri açıkladığı yanıtını verdi.

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı’nda açıklamada bulunan Prodromou, görev tanımının belirlenmesi için Guterres çerçevesinin önemine işaret ederek, Anastasiadis’in konu üzerinde çalışmalar yaptığını ve BM Genel Sekreterinin bazı parametrelerde belirli bir içeriği olduğunu ve güvenlik konuları hakkında da ifadeler olduğunu belirtti.

Prodromou, amacımız, güvenlik konuları da dahil olan Guterres çerçevesindeki altı parametre dahil görev tanımının belirlenmesi olduğunu ifade etti.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK