FeaturedKIBRIS

Anastasiades: Theresa May Türkiye’nin Kıbrıs’ın MEB’inde planladığı sondaj faaliyetlerine karşı

Anastasiades, Britanya Başbakanı Bayan Theresa May’in, Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) planladığı sondaj faaliyetlerine karşı olduğunu; Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ve kendi doğal kaynaklarını keşfedip kullanma hakkını tanıdığını söyledi.

Anastasiades, Kraliçe II. Elizabeth’in doğum günü vesilesiyle salı akşamı Britanya’nın Kıbrıs Yüksek Komiseri Stephen Lillie tarafından verilen özel bir resepsiyonda konuştu ve Denya bölgesinde yaratılan gerginlik konusuna da değinerek tüm adada huzurun sağlanmasının önemine işaret etti.

Kıbrıs’ın MEB’indeki endişe verici son gelişmeler hakkında Anastasiades, bunların Kıbrıs’ın egemenlik hakları ile uluslararası ve Avrupa hukukuna aykırı olduğunu söyledi.

“Bayan May ile defalarca konuyu görüştük ve 26 Mayıs 2019 tarihli mektubunda da Kıbrıs’a yönelik ifade edilen tam destek ve dayanışma için teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuşan Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Anastasiades, Bayan May’in mektubunda Türkiye’nin Kıbrıs’ın MEB’indeki faaliyetlerine karşı olduğunu ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin doğal kaynaklarını keşfedip kullanması egemenlik haklarını tanıdığını ifade ettiğini söyledi.

Kıbrıs’ın MEB’indeki mevcut durumun, özellikle BM Genel Sekreteri’nin Özel Görevlisinin atanmasının ardından prosedüre verilen yeni ivme zamanında, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla yapılan çalışmalara devam edilmesini olumsuz etkilediğini belirten  Anastasiades, Kıbrıs Rum tarafının BMGS Antonio Guterres’in önerdiği altı nokta çerçevesinde müzakere sürecine olan bağlılığının devam ettiğini söyledi.

KHA



Benzer Haberler

Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son iki haftaya kaldı

NTV

İsrail hapishanelerinde Anneler Günü: “Kadınlar işkence görüyor”

NTV

Yedikonuk’a 70 metrelik beton bariyer yapımı tamamlandı

TAK

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

Şiddetli yağışlar Gazimağusa’da etkili oldu

TAK

Offroad şampiyonası Altındağlı anı yarışı ile başladı

Voice Kıbrıs Haber