FeaturedKIBRIS

Analizler yeniden başladı

Devlet Laboratuvarı’nda çıkan yangın nedeniyle ara verilen gıda analizleri yeniden yapılmaya başlandı.

Gıda analizleri, Veteriner Dairesi bünyesinde bulunan ve son derece modern cihazlarla donatılmış Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı’nda yapılıyor.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, analizlerin yapıldığı laboratuvarda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Aralık ayında devlet laboratuvarında çıkan yangın neticesinde orada yürütülen hizmetlerde belli bir süre aksama yaşandığını belirterek bir buçuk aydan fazla bir süre boyunca Veteriner Dairesi bünyesinde bulunan binada devlet laboratuvarıyla ilgili altyapı çalışmalarının sürdürüldüğünü anlattı.

Sucuoğlu, laboratuvarın yeniden hizmete girmesi için çalışmaların tamamlanarak, meyve ve sebze analizlerine başlandığını söyledi.Şu an için laboratuvarda 15 çeşit sebze ve meyve örneği bulunduğunu kaydeden Sucuoğlu, analizlerin bundan sonra da eskiden olduğu gibi devam edeceğini önümüzdeki günlerde ise su ve ilaç analizlerinin yapılmaya başlanacağını duyurdu.

Sadece uyuşturucu ile ilgili analizlerin yapılamadığına dikkati çeken Bakan Sucuoğlu, bu konuya Bakanlar Kurulu toplantısında çözüm getirileceğini söyledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Veteriner Dairesi bünyesinde bulunan laboratuvarda yapılan çalışmaları anlattı.Çavuşoğlu, ‘Bu ortam hazır olmasına rağmen cihazların tekrar hayata geçmesi aylar sürdü. Bir buçuk iki ay boyunca boş durmadık. Türkiye’den ithal edilen tüm ürünlerden akredite bir laboratuvarın analizlerini istedik. Dolayısıyla ithal olarak gelen ürünlerin halka zarar vermesi noktasında duvarı çektik ve bunu bu şekilde çözdük. Kendi üretimimiz olan ürünlerde ise eğitimlerimizi ve uyarılarımızı artırdık. Tüm üreticilere halkın sağlığına korumaya yönelik tüm eğitimleri verdik. Halkımızın bu süreçte çok az ya da hiç zarar görmemesi yönünde büyük bir çalışma yaptık. Bugün de 15 numune ile süreci başlattık. Bu çalışmalar hergün devam edecektir. 2016 yılında olduğu gibi firmalar isimleri ile kamu oyu ile paylaşılacaktır’ dedi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bir soruya karşılık, yeni bina için kendilerine Bakanlar Kurulu tarafından yetki verildiğini ve şu anda Devlet Laboratuvarı Müdürü Mehmet Tatar’ın akıllı binanın projesi ile ilgili Türkiye’deçalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Sucuoğlu, yeni binanın şehrin dışında, muhtemelen Lefkoşa Sanayi Bölgesi civarında 20-25 dönümlük bir araziye akıllı bina şeklinde inşa edileceğini, eski binanın ise yeniden elden geçirilerek bakanlığın bir dairesi olarak kullanılacağını belirtti.

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber