FeaturedKültür Sanat

“Amikeco” gerçek arkadaşlık vurgusuyla Lefkoşa’ya geliyor.

Kukla tiyatrosu grubu “Canicula Puppets”, 3 yaş üstündeki herkese yönelik 9 ve 10 Şubat’ta ara bölgede gösteri sunacak.

Dayanışma Evi’nde 9 Şubat’taki gösterinin saat 16.00’da, 10 Şubat’taki gösterinin ise 11.00’de başlayacağı duyuruldu.

Dayanışma Evi’nden yapılan açıklamaya göre “Amikeco” isimli performans, herhangi bir dil kullanmadığı için dil fark etmeksizin 3 yaş üstü herkesin katılımına uygun.

Dayanışma Evi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Ödüllü tiyatro grubu “Canicula Puppets” yeni yılı sevginin gücü ve gerçek arkadaşlığın değerini gösteren bir performansla karşılıyor – AMIKECO. Lefkoşa’daki performanslardan ilki 9 Şubat 16:00’da, diğeri ise 10 Şubat’da 11:00’da Ledra Palace ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde gerçekleştirilecek.

AMIKECO ismi, dünyadaki tüm kültürlerden insanlar arasında bir uyum oluşturmak için, yaygın olarak kullanılan Esperanto dilinden gelmektedir. Bu eşsiz dilde “amikeco” arkadaşlık anlamına gelmektedir. Esperanto’nun tüm kültürler arasında iletişime yönelik çabasından yola çıkan AMIKECO yalnızca müzik kullanıyor. Tek bir kelime bile kullanmayan bu performans, müziği evrensel bir iletişim aracı olarak kullanıyor.

Amikeco herhangi bir dil kullanmadığı için etnik köken ya da dil farketmeksizin 3 yaş üstü herkesin katılımına uygundur. AMIKECO ekibi; Roberto Braham Chavez (senaryo, director, kukla yönlendirmesi), Sergio Marroquin de Leon (müzik, senaryo asistanı), Helene Josephides (kukla yönlendirmesi).

Detaylı bilgi ve rezervasyon için, Eliza’ya ([email protected] (ENG), +357 97794989) ya da Dayanışma Evi’ne ([email protected] (ENG), +357 22 445 740 (ENG/GRE) and +90 548 834 57 40 (ENG/TUR)) ulaşabilirsiniz. Bağış tutarı: €7.

Canicula Puppets tiyatro ve kukla tiyatrosunda 15 yıllık tecrübeye sahiptir. Canicula Puppets, sanat ve kültür yoluyla alternatif sosyal iletişim kanalları bulma gereksiniminden ortaya çıktı. Önce Guatemala’da kurulan tiyatro, şu anda Kıbrıs temelli olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Canicula Puppets 2018’de Kıbrıs dahil 6 ülkede, 3 uluslararası festivalde yer aldı ve ilk uluslararası ödülünü de bu yıl kazandı.

Dayanışma Evi Kıbrıs’taki bölünmüşlüğün ortasında dayanışma, diyalog ve eş-yaratıcılık için kurulmuş, ortak bir buluşma alandır: çeşitlilik, dayanışma, saygı ve yaratıcılık değerleri üzerine kurulmuş bir alan.”


Benzer Haberler

Ağır koku gelen evden 12 ton çöp çıktı

NTV

Nöbetçi eczaneler (2 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk – Kaplıca anayolundaki kazada 1 kişi hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde

NTV

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber