Ekonomi

Altın üst üste üçüncü haftayı artıda kapamaya hazırlanıyor

Altın fiyatları, ABD’de faizlerin daha uzun süre yüksek kalmasının beklenmesine rağmen Ortadoğu’da çatışmaların yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yönlendirmesiyle üst üste üçüncü haftayı da artıda kapamaya hazırlanıyor.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1986 dolardan işlem görüyor.

Altının gram fiyatı 1800 lira, çeyrek altın 2 bin 948 liradan satılıyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ultra şahin adımlarına rağmen ABD ekonomisinin dirençli kalmayı sürdürmesi, bankanın gelecek dönem politikalarına yönelik soru işaretlerini artırıyor.

Dün ülkede açıklanan verilere göre, ABD ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 4,9 ile beklentilerin üzerinde büyüdü ve 2021’in son çeyreğinden bu yana en hızlı büyümesini kaydetti.

Ülkede dayanıklı mal siparişleri de eylülde aylık bazda yüzde 4,7 ile piyasa öngörülerin üzerinde arttı.

Fed’in gelecek hafta yapacağı toplantı öncesi ABD ekonomisinde çarkların istenilenden hızlı şekilde döndüğüne işaret eden veriler, bankanın politika faizini öngörülenden daha uzun süre yüzde 5,25-5,50 seviyesinde tutabileceği endişesini güçlendirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in gelecek üç toplantıda da büyük ihtimalle politika faizini sabit bırakacağı yönündeki tahminler de güçlü kalmayı sürdürdü.

Öte yandan, tahvil piyasalarında oynaklık devam ederken, dün yüzde 4,99’a kadar yükselen ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yeni günde yüzde 4,86 seviyesinde bulunuyor.


Benzer Haberler

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Döviz piyasalarında son durum

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

Kripto paralarda sert düşüş

NTV