FeaturedKIBRIS

“Altın Pasaportlar” konusu

Kıbrıs’ın güneyinde , altın pasaportların verilmesi konusunda Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan rapora, muhtemelen Amerikan olan, bir uzman kuruluş aracılığıyla yanıt vereceği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs’ın güneyi Avrupa Komisyonu’nun raporuna, Kıbrıs pasaportlarının verilmesindeki yatırım programında değişiklikler ve artan denetimlerle yanıt vereceğini; bunu da bir düşünce kuruluşu aracılığıyla yapacağını yazdı.

Gazete, elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak, Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın uzman kuruluşun belirlenmesi amacıyla kısa zaman içerisinde ihaleye çıkacağını belirtti.

Gazete bu kuruluşun, muhtemelen Amerikan olacağını da yazdı.

CIPA BAŞKANI

Habere göre, Kıbrıslı Rum Yatırımların İleriye Götürülmesi Örgütü Başkanı Mihalis Mihail konu hakkında yaptığı açıklamada Avrupa Komisyonu’nun raporunun hukuki geçerliliğinin olmadığını, önemli eksikliklerinin bulunduğunu ve Kıbrıs’ın güneyini  hedef alındığını söyledi.

Mihail, raporda eksik ve yanıltıcı olan 8 unsurun bulunduğunu savundu.

KARA PARA AKLAMA

Öte yandan, Alithia gazetesi, Kıbrıs’ın güneyinin dün uluslararası açıdan bir darbe daha aldığını yazdı.

Gazeteye göre, İngiliz Economist dergisinde yer alan bir haberde, Kıbrıs Cumhuriyeti  ve Malta’ya yönelik, kara para aklamaya karşı tedbirler almaları şeklinde artan bir baskının bulunduğundan söz edildi.

Economist’in haberinde, Kıbrıs Bankası’nın yüzde 9’unu elinde bulunduran Rus oligark Viktor Vekselberg’in Amerika’nın yaptırım listesinde olduğuna ve Donald Trump’ıneski seçim kampanyası müdürlüğünü yürüten Paul Manafort davasında da Kıbrıs’ın güneyinin  adının çok duyulduğuna da dikkat çekildi.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber