Ekonomi

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 24 Mart 2022 güncel çeyrek altın, gram altın ve ons altın fiyatlarında son durum…

Altın yatay seyrini sürdürürken Brüksel’de yapılacak NATO toplantısı sonrası Rusya için yeni yaptırımların açıklanabileceği ve bu durumun değerli metale olan talebi artırabileceği beklentisi öne çıktı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 933 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.525 lira, Cumhuriyet altını da 6.274 liradan satılıyor.

Rusya-Ukrayna savaşı küresel piyasalarda varlık fiyatlarını etkilemeye devam ederken, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve Avrupa Birliği’ne (AB) mal tedarikinde ödemeyi dolar veya euro ile almanın artık anlamsız olduğunu belirterek, “Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından yükselişe geçen ons altın, günü yüzde 1,2 artışla 1.943,9 dolardan tamamladı. Bugün ise yükselişe geçerek 1.953 dolardan işlem görüyor.

GÖZLER BRÜKSEL’E ÇEVRİLDİ

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirterek, bugün ABD Başkanı Biden’ın Avrupa’da katılacağı toplantılardan gelecek haber akışının emtia fiyatlarını etkileyebileceğini ifade etti.
Öte yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri sözle yönlendirmelerinde 50 baz puanlık faiz artışını desteklemeye devam ediyor. Dün açıklamalarda bulunan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed’in enflasyonu kontrol altına alması için daha agresif faiz artırımları yapması gerektiğini kaydetti.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısının özeti ve TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun yatırımcılarla gerçekleştireceği toplantıdan gelecek haberlerin takip edileceğini ifade eden analistler, yurt dışı veri gündeminde ise dünya genelinde satın alma Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD’de haftalık işsizlik başvuruları ve dayanıklı mal siparişlerinin öne çıktığını söyledi.
Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların destek, 1.970 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.



Benzer Haberler

Euro 35 TL’nin üzerinde! (16 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber

Dünya Bankası’nın raporu: “Kıbrıs Türk Ekonomisi 2023’te beklenenden daha güçlü toparlandı”

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

Bitcoin ve altında enflasyon yükselişi

NTV

ABD’de aylık enflasyon beklentilerin altında geldi

AA