Ekonomi

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 15 Mart 2022 güncel çeyrek altın kuru fiyatları…

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve enflasyondaki yükselişin güvenli liman talebini artırmasıyla geçen hafta ralli yapan altın fiyatları düşüşe geçti.

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 902 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün, ons altın fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,35 azalışla 927,9 liradan tamamladı.

Çeyrek altın 1.474 lira, Cumhuriyet altını da 6.067 liradan satılıyor.

1.930 dolara çekilerek 2 haftanın dibine inen ons altının fiyatı, 1.926 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, dünya genelinde tüm zamanların en yüksek seviyelerinde seyreden enflasyon, jeopolitik gerilimler ve yaklaşan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı öncesinde oynaklığın arttığını söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleştirilen müzakerelere yönelik iyimserliğin artması ve Fed’in yarınki toplantısında faiz artırımlarına başlayacağı beklentisiyle emtia fiyatlarının geri çekildiğini aktaran analistler, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 2,17 ile Haziran 2019’dan sonraki en yüksek seviyeyi test ettiğini dile getirdi.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşına dair iyimserlik artsa da henüz somut bir gelişme kaydedilmediğine dikkati çekerek, konuya ilişkin haber akışının gündemin odağında kalmaya devam ettiğini vurguladı.

Bugünün veri takviminde Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi, Almanya’da ZEW Ekonomik Beklentiler Endeksi ve ABD’de Üretici Fiyat Endeksi’nin öne çıktığını belirten analistler, teknik açıdan teknik açıdan altının ons fiyatında 1.910 doların destek, 1.960 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.


Benzer Haberler

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Döviz piyasalarında son durum

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

Kripto paralarda sert düşüş

NTV

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

AA

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber