EkonomiFeatured

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Altın fiyatları, ABD’de açıklanacak ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl bir kez daha fazileri artırp artırmayacağına dair ipucu verecek olan tüketici enflasyonu verisi öncesinde dolar ve ABD tahvil getirileri yükselirken geriledi.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1912 dola seviyesinde işlem görüyor.

Altının gram fiyatı 1675 lira, çeyrek altın 2 bin 746 liradan satılıyor.

Fed’in yıl sonuna kadar bir faiz artışına daha gidebileceğine ilişkin beklentiler artarken, banka yetkilileri, yönlendirmelerinde faizlerin beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalacağına dair sinyaller vermeye devam ediyor.

Analistler, Fed’in sıkılaştırıcı para politikasının tam etkisinin henüz ortaya çıkmadığını belirterek, bu hafta açıklanacak verilerin Banka’nın atacağı adımlara dair ipuçları verebileceğini söyledi.

Fed yetkililerinin “şahin” tonlu açıklamaları devam ederken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, “Ekonomi görünenden daha güçlüyse faizlerin biraz daha yükselmesi ve uzun süre yüksek tutulması gerekecek.” dedi.

Fed üyelerinin çoğunun bu yıl bir faiz artışına daha ihtiyaç duyulacağını düşündüğünü ifade eden Kashkari, kendisinin de bu üyelerden biri olduğunu söyledi.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ise faiz oranlarının piyasaların beklediğinden daha uzun süre yüksek kalacak gibi göründüğünü belirtti. Faiz oranlarındaki artışa rağmen ABD ekonomisinin resesyondan kaçınmasının mümkün olduğunu vurgulayan Goolsbee, yine de birçok risk olduğunu kaydetti.

Öte yandan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ABD federal hükümetinin, eylül sonuna kadar kamu kurumlarını finanse edecek bir tasarının onaylanmaması halinde kısmi bir kapanmaya girebileceğinin muhtemel göründüğünü ifade ederek, bu durumun ülkenin kredi değerlendirmesini olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Açıklamada, uzun süreli bir kapanmanın muhtemelen hem ABD ekonomisi hem de finansal piyasalar için “yıkıcı” olacağı vurgulandı.

Söz konusu gelişmelerin ardından yükselişine devam eden 10 yıllık ABD hazine tahvil getirileri, son 16 yılın zirvesinde seyrederken, dolar endeksi de 106,1 ile 30 Kasım 2022’den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.


Benzer Haberler

11 bin sterlin ve 180 bin TL çalan kadın tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Aracın çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi

AA

Antarktika’ya düşen gök taşları küresel ısınma nedeniyle tehdit altında

AA

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT