Ekonomi

Altın fiyatları baskı altında

Altın fiyatları, dolar ve tahvil getirilerinin yükselmesiyle baskı altında kalırken işlemciler faiz indirimlerine ilişkin ipuçları için bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin yapacağı açıklamaları izleyecekler.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin 49 liradan işlem görüyor.

Altının gram fiyatı 1984 lira, çeyrek altın 3 bin 254 liradan satılıyor.

Dünya genelinde önemli merkez bankaların, şahin para politikalarının sonuna geldiğine dair beklentilerin güçlü kalmayı sürdürmesine karşın faiz indirimlerinin zamanına yönelik belirsizlik devam ederken, Yemen’deki İran destekli Husiler’in, Aden Körfezi’nde bir ABD gemisini seyir füzesiyle vurduklarını duyurması bölgede risk algısını artırdı.

Analistler, ABD pay piyasalarının bir günlük tatilin ardından bugün tekrar işleme açılacağını anımsatarak, Kızıldeniz’de yaşanan gelişmelerin yakından takip edileceğini dile getirdi.

Haftanın devamında Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de yatırımcıların odağında olacağını aktaran analistler, banka yetkililerinin açıklamalarında Fed’in önümüzdeki süreçte atacağı adımlara ilişkin ipuçları aranacağını söyledi.

Öte yandan, para piyasalarında, Fed’in ocakta politika faizinde değişikliğe gitmeyeceğine kesin gözüyle bakılırken, bankanın mart toplantısında 25 baz puanlık faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 70 ile fiyatlanıyor.



Benzer Haberler

Brent petrolün varil fiyatı 82,87 dolar

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (15 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

ABD’de hanehalkı borcu arttı

AA

Borsa günü yükselişle tamamladı

AA

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu?

Voice Kıbrıs Haber